Je levné, rychlé a výborné.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 3 sáčky rýže parboiled
- 500 g kuřecí stehna
- trocha oleje
- 1 cibule
- sůl podle potřeby
- pepř podle chuti
- 200 g žampiony
- 1 balení paprik trikolora
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme dle návodu – propláchnuté sáčky s rýží vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje na 25 minut. Pak je vyjmeme z vody a necháme okapat.
-
Zatím opláchneme kuřecí stehna, dáme je do vroucí osolené vody a přibližně 30 minut povaříme. Potom je vyjmeme‚ vývar odložíme, maso obereme a překrájíme na menší kousky.
-
Ve větším kastrolu zpěníme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli‚ po chvíli přidáme kuřecí maso‚ osolíme a opepříme.
-
Přisypeme očištěné žampiony nakrájené na plátky a omyté papriky zbavené semeníků a pokrájené na nudličky. Mírně podlijeme vývarem z kuřecích stehen a ještě krátce podusíme, až zelenina změkne. Nakonec přidáme uvařenou rýži‚ promícháme‚ případně ještě podle chuti dosolíme a podáváme. Můžeme ozdobit zeleninou.