Domácí hranolky jsou levnější.
Marcela Pilchová, Nýdek
Ingredience
- 400 g kuřecí prsa
- 100 g šunka
- 1 kg brambory
- 200 ml smetana
- 100 g tavený sýr
- sůl podle potřeby
- trocha vegety, může být i muškátový oříšek a bazalka
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na nudličky a usmažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Na ubrousku je zbavíme přebytečného tuku.
-
Kuřecí maso omyjeme a naklepeme. Osolíme, položíme na něj plátek šunky a zatočíme do ruličky. Pak nakrájíme stejně velké špalíky, které napichujeme na špejli. Špízy osmažíme na pánvičce v rozpáleném oleji. Musí se dobře propéct.
-
Do rendlíku dáme smetanu i tavený sýr a mírným varem vaříme‚ dokud se sýr zcela neroztaví. Přidáme podle chuti sůl, vegetu‚ bazalku a muškátový oříšek.
-
Kuřecí očka servírujeme s hranolky, přelitá sýrovou omáčkou.
Tip redakce
Ke kuřecímu masu se hodí zejména drůbeží šunka – kuřecí nebo krůtí.