Ingredience
- 1 malé kuře
- 1,5 l voda
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 2 bobkový list
- 5 kuliček nové koření
- 5 kuliček pepř celý
- 1 lžička kmín
- 1 lžička sůl
- 8 plátků želatina
- 2 lžíce ocet
- dle chuti pepř mletý
- na ozdobu cibule červená
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř, kmín, sůl a vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké.
-
Vývar scedíme a schováme ho na výbornou drůbeží polévku. Maso necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme i s kůží na kousky.
-
Podle návodu připravíme želatinu, zalijeme 500 ml chladného vývaru, přidáme dvě lžíce octa a smícháme s kuřecím masem.
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nalijeme směs a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout.
-
Rosol nakrájíme na silnější plátky posypeme čerstvě mletým pepřem, kousky červené cibule a případně dochutíme octem.
TIP: Namísto kuřecího můžeš do tohoto jídla použít i jiné druhy masa, například vepřové. Tímto způsobem snadno zpracuješ třeba to, co zbylo po nedělním obědě.