Reklama
Kuřecí maso v rosolu
Fotogalerie:

Kuřecí maso v rosolu

Tereza Jandová

Ostrava
Jde vlastně o zdravější verzi tlačenky.
Tereza Jandová, Ostrava

Ingredience

  • 1 malé kuře
  • 1,5 l voda
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžička sůl
  • 8 plátků želatina
  • 2 lžíce ocet
  • dle chuti pepř mletý
  • na ozdobu cibule červená

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř, kmín, sůl a vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké.
  2. Vývar scedíme a schováme ho na výbornou drůbeží polévku. Maso necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme i s kůží na kousky.
  3. Podle návodu připravíme želatinu, zalijeme 500 ml chladného vývaru, přidáme dvě lžíce octa a smícháme s kuřecím masem.
  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nalijeme směs a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout.
  5. Rosol nakrájíme na silnější plátky posypeme čerstvě mletým pepřem, kousky červené cibule a případně dochutíme octem.

    TIP: Namísto kuřecího můžeš do tohoto jídla použít i jiné druhy masa, například vepřové. Tímto způsobem snadno zpracuješ třeba to, co zbylo po nedělním obědě.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolačka se zelím

Fazolačka se zelím

Podáváme s čerstvým chlebem. Tatiana Poloncová, Tišnov
Za pár korun /13.01.15
Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž

Za pár korun /21.11.18
Vylepšený kuba

Vylepšený kuba

Podáváme se zelným salátem.

Zdena Hošková, Plzeň


Za pár korun /12.12.15
Karí špagety

Karí špagety

Oběd, který máš rychle a lacino hotový.
Miroslava Kučerová, Stružinec
Za pár korun /11.12.08
Rychlé karbanátky

Rychlé karbanátky

Karbanátky z mletého masa zná každý, já jsem je zkusila připravit z vařeného ...
Za pár korun /03.10.08
Dušené kedlubny s pečenými párky

Dušené kedlubny s pečenými párky

Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na ...
Za pár korun /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu