Reklama
Kuřecí maso v rosolu
Fotogalerie:

Kuřecí maso v rosolu

Tereza Jandová

Ostrava
Jde vlastně o zdravější verzi tlačenky.
Tereza Jandová, Ostrava

Ingredience

  • 1 malé kuře
  • 1,5 l voda
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžička sůl
  • 8 plátků želatina
  • 2 lžíce ocet
  • dle chuti pepř mletý
  • na ozdobu cibule červená

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř, kmín, sůl a vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké.
  2. Vývar scedíme a schováme ho na výbornou drůbeží polévku. Maso necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme i s kůží na kousky.
  3. Podle návodu připravíme želatinu, zalijeme 500 ml chladného vývaru, přidáme dvě lžíce octa a smícháme s kuřecím masem.
  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nalijeme směs a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout.
  5. Rosol nakrájíme na silnější plátky posypeme čerstvě mletým pepřem, kousky červené cibule a případně dochutíme octem.

    TIP: Namísto kuřecího můžeš do tohoto jídla použít i jiné druhy masa, například vepřové. Tímto způsobem snadno zpracuješ třeba to, co zbylo po nedělním obědě.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Fazolačka se zelím

Fazolačka se zelím

Podáváme s čerstvým chlebem. Tatiana Poloncová, Tišnov
Za pár korun /13.01.15
Plněné brambory se šunkou

Plněné brambory se šunkou

Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana ...
Za pár korun /14.11.12
Zapékané brokolicové rizoto

Zapékané brokolicové rizoto

Jídlo, které si zamilují všichni vegetariáni.
Martina Balwarová, Karviná-Ráj
Za pár korun /10.09.10
Krupicové knedlíky

Krupicové knedlíky

Máme rádi sladká jídla a krupicové knedlíčky s ovocem patří mezi naše ...
Za pár korun /22.09.08
Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Jednou mě překvapila nečekaná návštěva a já jsem po chvíli příjemného povídání ...
Za pár korun /03.10.08
Plněné cibule

Plněné cibule

Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne!
Petra Zelenková, Příbram
Za pár korun /16.12.10
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama