Reklama
Kuřecí maso v rosolu
Fotogalerie:

Kuřecí maso v rosolu

Tereza Jandová

Ostrava
Jde vlastně o zdravější verzi tlačenky.
Tereza Jandová, Ostrava

Ingredience

  • 1 malé kuře
  • 1,5 l voda
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžička sůl
  • 8 plátků želatina
  • 2 lžíce ocet
  • dle chuti pepř mletý
  • na ozdobu cibule červená

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř, kmín, sůl a vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké.
  2. Vývar scedíme a schováme ho na výbornou drůbeží polévku. Maso necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme i s kůží na kousky.
  3. Podle návodu připravíme želatinu, zalijeme 500 ml chladného vývaru, přidáme dvě lžíce octa a smícháme s kuřecím masem.
  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nalijeme směs a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout.
  5. Rosol nakrájíme na silnější plátky posypeme čerstvě mletým pepřem, kousky červené cibule a případně dochutíme octem.

    TIP: Namísto kuřecího můžeš do tohoto jídla použít i jiné druhy masa, například vepřové. Tímto způsobem snadno zpracuješ třeba to, co zbylo po nedělním obědě.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Patří mezi pochoutky. Dětský domov, Čeladná
Za pár korun /05.12.08
Smažené ledvinky

Smažené ledvinky

Vnitřností se nebojím, pokud se dobře připraví, jsou výborné.

Blanka Máchalová, ...

Za pár korun /03.05.16
Hrnek plný chuti

Hrnek plný chuti

Recept mám od své babičky.

Irena Ivanová, Ostrava

Za pár korun /04.08.12
Zelíčko v sýrové omáčce

Zelíčko v sýrové omáčce

Je dobré samotné i jako příloha, třeba ke grilované krkovičce.

Ema Koutecká,...

Za pár korun /08.05.16
Jednou ranou

Jednou ranou

Velmi jednoduchý a rychlý oběd v jednom hrnci.

Jana Mňuková, Vysoké Mýto

Za pár korun /15.02.16
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama