Reklama
Kuřecí jehly na karí
Fotogalerie:

Kuřecí jehly na karí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kuřecí maso má výhodu v tom, že je jemné a zdravé. A pokud se dobře okoření, nemá chybu. Kromě rýže se jako příloha hodí třeba i opečené brambory.

Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500g kuřecí prsa
  • 2-3 lžičky kari koření
  • malá špetka na lžičku citronová kůra
  • špetka chilli koření
  • 2 lžičky bílý jogurt
  • olej 1 lžička
  • Příloha
  • 400g dlouhozrnná rýže
  • 1 cibule
  • 1 menší červená paprika
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso pokrájíme na tenké dlouhé plátky, v míse je smícháme společně s karí, citronovou kůrou, chilli kořením, bílým jogurtem a olejem. Vše promícháme a necháme naložené přibližně dvě hodiny. 

  2. Maso po naložení napícháme na ostré špejle. 

  3. Rýži před vařením propláchneme a poté ji v osolené vodě doměkka uvaříme. 

  4. Cibuli a papriku očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. V hluboké pánvi na troše oleje je osmažíme a na závěr přidáme i měkkou rýži. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem dle potřeby. 

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játra na slanině

Játra na slanině

Je to manželovo oblíbené jídlo. Hlavní výhodou je jeho cena. Květa Horáčková, ...
Za pár korun /18.02.14
Jablkovo-tvarohový nákyp

Jablkovo-tvarohový nákyp

Nákyp by se měl jíst ještě teplý.
Helena Vebrová, Kolín
Za pár korun /14.11.11
Tofu na cibulce

Tofu na cibulce

Je to výborné a rychlé jídlo, chutná všem.
Jana Skácelová, Brno
Za pár korun /16.11.09
Vejce plněná lososovou pomazánkou

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané ...
Za pár korun /09.04.12
Zelný štrůdl

Zelný štrůdl

Tenhle slaný štrúdl se zelím připravuji možná častěji než klasický sladký ...
Za pár korun /06.10.08
Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Jsou výbornou svačinkou hlavně pro děti.
Kristina Vyhlasová, Mělnické Vtelno
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu