Reklama
Reklama
Kuřecí jehly na karí
Fotogalerie:

Kuřecí jehly na karí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kuřecí maso má výhodu v tom, že je jemné a zdravé. A pokud se dobře okoření, nemá chybu. Kromě rýže se jako příloha hodí třeba i opečené brambory.

Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500g kuřecí prsa
  • 2-3 lžičky kari koření
  • malá špetka na lžičku citronová kůra
  • špetka chilli koření
  • 2 lžičky bílý jogurt
  • olej 1 lžička
  • Příloha
  • 400g dlouhozrnná rýže
  • 1 cibule
  • 1 menší červená paprika
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso pokrájíme na tenké dlouhé plátky, v míse je smícháme společně s karí, citronovou kůrou, chilli kořením, bílým jogurtem a olejem. Vše promícháme a necháme naložené přibližně dvě hodiny. 

  2. Maso po naložení napícháme na ostré špejle. 

  3. Rýži před vařením propláchneme a poté ji v osolené vodě doměkka uvaříme. 

  4. Cibuli a papriku očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. V hluboké pánvi na troše oleje je osmažíme a na závěr přidáme i měkkou rýži. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem dle potřeby. 

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapie plěné masem a sýrem

Kapie plěné masem a sýrem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /27.07.18
Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně.
David Jílek, ...
Za pár korun /01.08.11
Cuketový závin

Cuketový závin

Každý, kdo ochutnal, chválil.

Miriam Prateková, Brno

Za pár korun /27.08.15
Čínské nudle na mrkvi

Čínské nudle na mrkvi

Nejlepší jsou, když se maso dobře odleží v kořeněné marinádě s kečupem.
...
Za pár korun /04.08.11
Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Cibule a česnek spolu se zeleninou dodají špekáčkům skvělou chuť. Když můj ...
Za pár korun /08.12.08
Čínské nudle s masem

Čínské nudle s masem

Oblíbil jsem si jednoduchá a úsporná jídla.
Jakub Konečný, Klášterec nad ...
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama