Kuřecí maso má výhodu v tom, že je jemné a zdravé. A pokud se dobře okoření, nemá chybu. Kromě rýže se jako příloha hodí třeba i opečené brambory.
Petr Červenka, Třebíč
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 500g kuřecí prsa
- 2-3 lžičky kari koření
- malá špetka na lžičku citronová kůra
- špetka chilli koření
- 2 lžičky bílý jogurt
- olej 1 lžička
- Příloha
- 400g dlouhozrnná rýže
- 1 cibule
- 1 menší červená paprika
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso pokrájíme na tenké dlouhé plátky, v míse je smícháme společně s karí, citronovou kůrou, chilli kořením, bílým jogurtem a olejem. Vše promícháme a necháme naložené přibližně dvě hodiny.
-
Maso po naložení napícháme na ostré špejle.
-
Rýži před vařením propláchneme a poté ji v osolené vodě doměkka uvaříme.
-
Cibuli a papriku očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. V hluboké pánvi na troše oleje je osmažíme a na závěr přidáme i měkkou rýži. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem dle potřeby.