Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 8 g
Tuky 49 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka s příchutí estragonu a hořčice dodává pokrmu francouzský nádech. Ideální večeře k vínu.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
hořčice dijonská ½ ČL
hořčice hrubozrnná ½ ČL
estragon ¼ ČL
sušený, lze nahradit 2 snítky čerstvého
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Na pánvi vhodné do trouby zahřejte olej. Kuře osolte a opepřete a pak ho opečte ze všech stran dohněda, asi minutu z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.

2

Do pánve vložte zakysanou smetanu, hořčice a estragon, důkladně promíchejte, aby se všechno spojilo. Přiveďte k mírnému varu, pak na pánev vraťte maso a dejte na něj trochu omáčky.

3

Dejte do trouby a pečte 20 minut, aby se maso prohřálo a omáčka bublala. Skvělé s rýží a zelenými fazolkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč