Reklama
Kuřecí indická polévka
Fotogalerie:

Kuřecí indická polévka

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov

Sytá a voňavá polévka pro zahřátí.

Terezie Vachová, Praha

Ingredience

  • 2 ks kuřecí skelety
  • 2 ks mrkev
  • 1 větší batát
  • 2 větší cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 cm zázvor
  • 100 g červená čočka
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička římský kmín mletý
  • 1 lžička koriandr mletý
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1/2 lžičky sladká či pálivá paprika (dle chuti)
  • 1/2 lžičky amchor
  • 1/2 lžičky drcený pepř
  • 8 ks karí listy
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Masité kuřecí skelety dáme do studené vody, osolíme a na mírném plameni alespoň hodinu připravujeme vývar. Poté skelety vyjmeme, maso obereme a odložíme stranou. Vývar uchováme teplý.
  2. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky. Česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme nadrobno (česnek nelisujeme). Mrkev nakrájíme na tenší půlkolečka, batát na kostičky. Sypké koření si odměříme do misky (můžeme vše smíchat).
  3. Na oleji osmažíme cibulku do zlatohněda - cca 15-20 minut. Je nutné zvláště ke konci pravidelně míchat a nespálit. Až je cibulka hotová, přidáme nasekaný česnek, zázvor a chilli a smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme sypké koření a karí listy a smažíme asi minutu, aby se rozvonělo. Zalejeme trochou vývaru, přidáme mrkev a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Potom přidáme batát a červenou čočku, zbytek vývaru i s masem a dusíme do měkka. Na závěr můžeme zjemnit kokosovým mlékem.
  4. Podáváme s plackami nebo chlebem, případně podle chuti s bílým jogurtem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i ...
Za pár korun /18.03.12
Papriky plněné těstovinami

Papriky plněné těstovinami

Jsou výborné s bramborovou kaší.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Za pár korun /08.01.16
Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory

Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory

Výborný a rychlý recept vhodný jak na dobrý oběd, tak na rychlou večeři.

Tereza ...

Za pár korun /07.01.14
Plněný dušený celer

Plněný dušený celer

Celer je opomíjený, přitom je moc dobrý.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /10.08.15
Karbanátky z hlívy

Karbanátky z hlívy

Pokud neseženeš hlívu, udělej je ze žampionů.

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Za pár korun /10.04.16
Špekáčky v pivu

Špekáčky v pivu

Špekáčky se sladkou pivní chutí jsou pochoutkou celé rodiny.
Za pár korun /19.02.12
 

Nejnovější

Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta. Veronika Šímová, Praha
Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
Domácí pizza Hello Kitty

Domácí pizza Hello Kitty

Malé i větší slečny potěší oblíbená bílá kočička.

Pavla Bendová, Liberec

Škola vaření /19.02.17
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1702

Levné dobroty

Je tu nové vydání plné inspirace a chutných receptů na levné dobroty.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama