Reklama
Kuřecí indická polévka
Fotogalerie:

Kuřecí indická polévka

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov

Sytá a voňavá polévka pro zahřátí.

Terezie Vachová, Praha

Ingredience

  • 2 ks kuřecí skelety
  • 2 ks mrkev
  • 1 větší batát
  • 2 větší cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 cm zázvor
  • 100 g červená čočka
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička římský kmín mletý
  • 1 lžička koriandr mletý
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1/2 lžičky sladká či pálivá paprika (dle chuti)
  • 1/2 lžičky amchor
  • 1/2 lžičky drcený pepř
  • 8 ks karí listy
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Masité kuřecí skelety dáme do studené vody, osolíme a na mírném plameni alespoň hodinu připravujeme vývar. Poté skelety vyjmeme, maso obereme a odložíme stranou. Vývar uchováme teplý.
  2. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky. Česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme nadrobno (česnek nelisujeme). Mrkev nakrájíme na tenší půlkolečka, batát na kostičky. Sypké koření si odměříme do misky (můžeme vše smíchat).
  3. Na oleji osmažíme cibulku do zlatohněda - cca 15-20 minut. Je nutné zvláště ke konci pravidelně míchat a nespálit. Až je cibulka hotová, přidáme nasekaný česnek, zázvor a chilli a smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme sypké koření a karí listy a smažíme asi minutu, aby se rozvonělo. Zalejeme trochou vývaru, přidáme mrkev a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Potom přidáme batát a červenou čočku, zbytek vývaru i s masem a dusíme do měkka. Na závěr můžeme zjemnit kokosovým mlékem.
  4. Podáváme s plackami nebo chlebem, případně podle chuti s bílým jogurtem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou. Kristýna Ambrožová, Třinec
Za pár korun /16.07.16
Psaníčka s jatýrky a hráškem

Psaníčka s jatýrky a hráškem

Tymián dodá vůni léta a exotiky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.02.15
Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli.

Nikola Sudová, Soběslav

Za pár korun /23.05.16
Horský zeleninový koláč

Horský zeleninový koláč

Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před ...
Za pár korun /09.04.13
Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

Tenhle recept mám od babičky ze Slovenska.

Martina Jiroutová, Domažlice

Za pár korun /16.02.16
Špagetová dýně

Špagetová dýně

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /22.09.16
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama