Reklama
Kuřecí indická polévka
Fotogalerie:

Kuřecí indická polévka

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov

Sytá a voňavá polévka pro zahřátí.

Terezie Vachová, Praha

Ingredience

  • 2 ks kuřecí skelety
  • 2 ks mrkev
  • 1 větší batát
  • 2 větší cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 cm zázvor
  • 100 g červená čočka
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička římský kmín mletý
  • 1 lžička koriandr mletý
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1/2 lžičky sladká či pálivá paprika (dle chuti)
  • 1/2 lžičky amchor
  • 1/2 lžičky drcený pepř
  • 8 ks karí listy
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Masité kuřecí skelety dáme do studené vody, osolíme a na mírném plameni alespoň hodinu připravujeme vývar. Poté skelety vyjmeme, maso obereme a odložíme stranou. Vývar uchováme teplý.
  2. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky. Česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme nadrobno (česnek nelisujeme). Mrkev nakrájíme na tenší půlkolečka, batát na kostičky. Sypké koření si odměříme do misky (můžeme vše smíchat).
  3. Na oleji osmažíme cibulku do zlatohněda - cca 15-20 minut. Je nutné zvláště ke konci pravidelně míchat a nespálit. Až je cibulka hotová, přidáme nasekaný česnek, zázvor a chilli a smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme sypké koření a karí listy a smažíme asi minutu, aby se rozvonělo. Zalejeme trochou vývaru, přidáme mrkev a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Potom přidáme batát a červenou čočku, zbytek vývaru i s masem a dusíme do měkka. Na závěr můžeme zjemnit kokosovým mlékem.
  4. Podáváme s plackami nebo chlebem, případně podle chuti s bílým jogurtem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Chutnají i studené. Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /07.05.16
Letní jednohubky z grilovaných papriček

Letní jednohubky z grilovaných papriček

Jednoduché voňavé občerstvení pro večery strávené u grilu.
Lucie Strakošová, ...
Za pár korun /09.11.09
Houbová polenta

Houbová polenta

Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v...
Za pár korun /17.03.12
Zelná polévka

Zelná polévka

Zelňačka s klobáskou nikdy nezklame.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /29.12.10
Horké ostružiny

Horké ostružiny

Palačinky plněné meruňkovým džemem, podávané s ostružinovou omáčkou.

Alena ...

Za pár korun /23.07.17
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Smažíme zprudka, aby kuličky nenasákly tuk.

Veronika Soukupová, Zlín

Za pár korun /18.03.17
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama