Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.
Zdeňka Hlocká, Praha
Ingredience
- 500 g kuřecí prsa
- 5 stroužků česnek
- trocha podravky
- trocha sójové omáčky
- trocha soli a pepře
- 800 g brambory
- 1 vejce
- 1 lžička majoránka
- podle potřeby hladká mouka
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky‚ lehce je naklepeme a každý plátek rozkrojíme ještě na tři kousky. Dáme do misky‚ do které přidáme nastrouhané 2 stroužky česneku‚ podravku‚ sójovou omáčku‚ trochu soli a pepře. Necháme asi 2 hodiny rozležet.
-
Poté očistíme‚ omyjeme a nastrouháme brambory. Slijeme přebytečnou vodu a uděláme klasické bramborákové těsto, to znamená, že k nim přidáme 3 prolisované stroužky česneku‚ 1 vejce‚ majoránku‚ pepř‚ sůl a hladkou mouku dle potřeby.
-
Na pánev nalijeme trochu oleje‚ když je rozpálený‚ nalijeme slabou vrstvu bramborákového těsta‚ na to dva kousky kuřecího masa a na to opět slabou vrstvu bramborákové hmoty. Zvolna smažíme. Když je bramboráček z jedné strany zlatavý, opatrně jej obrátíme a dosmažíme také
z druhé strany.