Reklama
Reklama
Kuřecí bramboráčky
Fotogalerie:

Kuřecí bramboráčky

Zdeňka Hlocká

Praha

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 5 stroužků česnek
  • trocha podravky
  • trocha sójové omáčky
  • trocha soli a pepře
  • 800 g brambory
  • 1 vejce
  • 1 lžička majoránka
  • podle potřeby hladká mouka
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky‚ lehce je naklepeme a každý plátek rozkrojíme ještě na tři kousky. Dáme do misky‚ do které přidáme nastrouhané 2 stroužky česneku‚ podravku‚ sójovou omáčku‚ trochu soli a pepře. Necháme asi 2 hodiny rozležet.

  2. Poté očistíme‚ omyjeme a nastrouháme brambory. Slijeme přebytečnou vodu a uděláme klasické bramborákové těsto, to znamená, že  k nim přidáme 3 prolisované stroužky česneku‚ 1 vejce‚ majoránku‚ pepř‚ sůl a hladkou mouku dle potřeby.

  3. krok3

    Na pánev nalijeme trochu oleje‚ když je rozpálený‚ nalijeme slabou vrstvu bramborákového těsta‚ na to dva kousky kuřecího masa a na to opět slabou vrstvu bramborákové hmoty. Zvolna smažíme. Když je bramboráček z jedné strany zlatavý, opatrně jej obrátíme a dosmažíme také
    z druhé strany.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelný nákyp

Zelný nákyp

Nákyp zvládne připravit k obědu i každý mužský. Je to jídlo, které hotové ...
Za pár korun /19.11.08
Bylinkové karbanátky

Bylinkové karbanátky

A když už je oheň rozdělaný, opeču k nim i slaninku.

Josef Antala, Odolena Voda

Za pár korun /06.08.15
Krkonošská polévka

Krkonošská polévka

Nejraději ji mám hustě posypanou nasekanými lístky čerstvého libečku.

Jarka ...

Za pár korun /06.11.14
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Houbové knedlíky se špenátem

Houbové knedlíky se špenátem

Nemáš-li chuť na maso, uvař si ke špenátu tyto voňavé knedlíky, oblíbíš si je ...

Za pár korun /24.02.13
Jemná domácí paštika

Jemná domácí paštika

Je výborná s opečenou bagetou.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /25.01.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama