Reklama
Kuřecí bramboráčky
Fotogalerie:

Kuřecí bramboráčky

Zdeňka Hlocká

Praha

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 5 stroužků česnek
  • trocha podravky
  • trocha sójové omáčky
  • trocha soli a pepře
  • 800 g brambory
  • 1 vejce
  • 1 lžička majoránka
  • podle potřeby hladká mouka
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky‚ lehce je naklepeme a každý plátek rozkrojíme ještě na tři kousky. Dáme do misky‚ do které přidáme nastrouhané 2 stroužky česneku‚ podravku‚ sójovou omáčku‚ trochu soli a pepře. Necháme asi 2 hodiny rozležet.

  2. Poté očistíme‚ omyjeme a nastrouháme brambory. Slijeme přebytečnou vodu a uděláme klasické bramborákové těsto, to znamená, že  k nim přidáme 3 prolisované stroužky česneku‚ 1 vejce‚ majoránku‚ pepř‚ sůl a hladkou mouku dle potřeby.

  3. krok3

    Na pánev nalijeme trochu oleje‚ když je rozpálený‚ nalijeme slabou vrstvu bramborákového těsta‚ na to dva kousky kuřecího masa a na to opět slabou vrstvu bramborákové hmoty. Zvolna smažíme. Když je bramboráček z jedné strany zlatavý, opatrně jej obrátíme a dosmažíme také
    z druhé strany.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablkovo-tvarohový nákyp

Jablkovo-tvarohový nákyp

Nákyp by se měl jíst ještě teplý. Helena Vebrová, Kolín
Za pár korun /14.11.11
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Můžeme ji posypat zelenou cibulkou.

Milada Hlavová, Praha

Za pár korun /29.03.16
Bůčková tlačenka

Bůčková tlačenka

Připravuji si ji sama, aspoň vím, co v ní je.

Lenka Blizmanová, Městec Králové

Za pár korun /16.02.13
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Zeleninová jídla vůbec nemusí být nudná.

Dominika Caisová, Zlín

Za pár korun /18.11.14
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Boršč s kloboučkem z pesta

Boršč s kloboučkem z pesta

Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /10.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu