Nejlepší přílohou jsou vařené nebo pečené brambory. Mohou být i ve slupce.
Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota
Ingredience
- 4 kuřecí stehna (mohou být i prsíčka)
- 500 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce suchého bílého vína
- špetka čerstvě mletého černého pepře
- 100 ml oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky karí
- špetka soli
- 70 g tvrdého sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Smícháme bílý jogurt, suché bílé víno, trochu pepře, olej, sójovou omáčku a trochu karí. Podle potřeby přidáme i sůl (ale opatrně, některé sójové omáčky jsou poměrně dost slané).
-
2. Do této marinády naložíme porce kuřete a uložíme nejlépe do druhého dne do chladu. Poté dáme maso na pekáč a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu.
-
3. Asi 10 minut před koncem pečení maso posypeme nastrouhaným sýrem a necháme zapéct.