Reklama
Kuře s nivou a hermelínem
Fotogalerie:

Kuře s nivou a hermelínem

Kateřina Macháčková

Staré Křečany

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu.

Kateřina Macháčková, Staré Křečany

Ingredience

  • 1 konzerva žampiony
  • 2 cibule
  • trocha oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • podle potřeby vývar
  • 200 g šunkový salám
  • 4 plátky kuřecí prsa
  • 1 hermelín
  • 100 g niva
  • trocha solamylu
  • 1 broskvový kompot

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony podusíme na cibulce. Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Koncem dušení má zůstat dostatek vývaru. Do žampionů přidáme nakrájený salám a cibuli a promícháme.

  2. Maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme solamyl a trochu oleje.  Pak je osmahneme a dusíme doměkka. Podléváme vývarem. Pak přidáme nastrouhaný hermelín a nivu a necháme sýry roztéct. Na talíři ozdobíme kompotovanou broskví.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pštrosí vejce s kaší

Pštrosí vejce s kaší

Mám-li na zahradě čerstvý libeček, přidávám do masové směsi jednu nasekanou ...
Za pár korun /01.04.15
Italské kuře po myslivecku

Italské kuře po myslivecku

Je příjemně provoněné bylinkami.

Veronika Klimešová, Žďár nad Sázavou 

Za pár korun /19.09.12
Párkový salát

Párkový salát

Rychlá‚ snadná a opravdu sytá večeře. Je naprosto ideální k dobrému ...
Za pár korun /29.12.10
Filé s kuskusem

Filé s kuskusem

Dietní, chutné a rychlé.
Iva Semotánová, Kamenice nad Lipou
Za pár korun /03.10.08
Zapečený pórek

Zapečený pórek

Velice jednoduchý recept. Chutná celé rodině.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /10.09.13
Pórkové palačinky

Pórkové palačinky

Podáváme je se zeleninovou oblohou.

Věra Kmínková, Hořice

Za pár korun /27.07.15
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama