Reklama
Kuře pečené na nádivce
Fotogalerie:

Kuře pečené na nádivce

Andrea Jílková

Polička

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 1 kuře
  • podle chuti sůl a grilovací koření
  • kousek másla
  • Nádivka:
  • 5 ks rohlíky
  • 4 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 100 g anglická slanina
  • 1/2 hrnku houby
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře rozporcujeme, naskládáme do pekáče a osolíme (je dobré připravit si maso den předem, bude chutnější). Pak přidáme grilovací koření a na každý kousek masa dáme plátek másla. Vložíme do trouby na 30–40 minut.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem, přidáme žloutky, najemno nakrájenou slaninu, houby, muškátový oříšek, sůl a petrželku. Z bílků vyšleháme  tuhý sníh, přidáme ho do nádivky a opatrně zamícháme. Nádivku dáme do pekáče kolem kousků kuřete. Necháme péct 20–30 minut v troubě a podáváme s bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Noky se žampiony a smetanou

Noky se žampiony a smetanou

Podle receptu Nikoly Pincové z Hodonína
Za pár korun /25.01.18
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Za pár korun /15.03.13
Uzené kousky na kopru

Uzené kousky na kopru

Koprová nať dodá jídlu jedinečnou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.15
Masové kuličky se zelím

Masové kuličky se zelím

Když opravdu nevím, co mám zase vařit, sáhnu po mletém mase. Podle mě je to ideální ...
Za pár korun /08.05.12
Ragby karbanátky

Ragby karbanátky

Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Olga Pysarenko, Praha

Za pár korun /18.02.17
Jednoduché pirohy

Jednoduché pirohy

Dají se plnit různými nádivkami.

Katarína Oravcová, Prešov

Za pár korun /04.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu