Kuře pečené na nádivce
Fotogalerie:

Kuře pečené na nádivce

Andrea Jílková

Polička

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 1 kuře
  • podle chuti sůl a grilovací koření
  • kousek másla
  • Nádivka:
  • 5 ks rohlíky
  • 4 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 100 g anglická slanina
  • 1/2 hrnku houby
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře rozporcujeme, naskládáme do pekáče a osolíme (je dobré připravit si maso den předem, bude chutnější). Pak přidáme grilovací koření a na každý kousek masa dáme plátek másla. Vložíme do trouby na 30–40 minut.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem, přidáme žloutky, najemno nakrájenou slaninu, houby, muškátový oříšek, sůl a petrželku. Z bílků vyšleháme  tuhý sníh, přidáme ho do nádivky a opatrně zamícháme. Nádivku dáme do pekáče kolem kousků kuřete. Necháme péct 20–30 minut v troubě a podáváme s bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné brambory

Plněné brambory

Dají se připravit i jako pohoštění pro návštěvu. Na talíři vypadají moc hezky, a ...
Za pár korun /22.01.13
Houbová polévka s nočky

Houbová polévka s nočky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /09.08.18
‚‚Pštrosí vejce‘‘  se šťouchanými bramborami

‚‚Pštrosí vejce‘‘ se šťouchanými bramborami

Když chceš vylepšit sekanou, zkus tenhle recept.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Za pár korun /23.07.14
Aspikové misky

Aspikové misky

Ráda je připravuji rodině jako studenou večeři nebo pochoutku pro návštěvy. Jsou mnohem...
Za pár korun /08.09.11
Gulášek plný chutí

Gulášek plný chutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /12.08.18
Zapečená kuřecí játra

Zapečená kuřecí játra

Když jdu kupovat maso, nemohu vždy vybírat podle toho, na co bych měla chuť, ale hlavně ...
Za pár korun /23.09.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama