V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.
Andrea Jílková, Polička
Ingredience
- Hlavní suroviny:
- 1 kuře
- podle chuti sůl a grilovací koření
- kousek másla
- Nádivka:
- 5 ks rohlíky
- 4 vejce
- 1 hrnek mléko
- 100 g anglická slanina
- 1/2 hrnku houby
- špetka muškátového oříšku
- 1 hrst petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuře rozporcujeme, naskládáme do pekáče a osolíme (je dobré připravit si maso den předem, bude chutnější). Pak přidáme grilovací koření a na každý kousek masa dáme plátek másla. Vložíme do trouby na 30–40 minut.
-
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem, přidáme žloutky, najemno nakrájenou slaninu, houby, muškátový oříšek, sůl a petrželku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme ho do nádivky a opatrně zamícháme. Nádivku dáme do pekáče kolem kousků kuřete. Necháme péct 20–30 minut v troubě a podáváme s bramborem.