Reklama
Krůtí katův šleh
Fotogalerie:

Krůtí katův šleh

Hana Jankovská
Hana Jankovská
Neveklov

Směs je příjemně pikantní. 

Hana Jankovská, Neveklov 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 600g krutí prsa
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 velké cibule
  • 1 malá sklenička leča
  • špetka sůl, pepř, chilli
  • 2 lžíce jíška

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa opereme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej‚ osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli‚ přidáme prsa a opečeme je dorůžova. Přidáme lečo ze skleničky a dusíme doměkka asi deset minut. 

  2. Pak posolíme, opepříme‚ dáme chilli a zahustíme hotovou jíškou. Můžeme malinko podlít vodou‚ aby omáčka nebyla příliš hustá. Podáváme s knedlíkem‚ rýží či chlebem. 

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladký rýžový nákyp

Sladký rýžový nákyp

Tento nákyp zasytí, je zdravý a navíc si děti smlsnou. Když zbude, klidně si jej druhý ...
Za pár korun /11.03.13
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Skvělá se šťouchanými bramborami.
Ivana Černá, Praha
Za pár korun /27.12.11
Roláda s kuřecími jatýrky

Roláda s kuřecími jatýrky

Jako příloha se hodí šťouchané brambory.

Lenka Mačoková, Brno

Za pár korun /01.07.15
Jednohubky z mletého

Jednohubky z mletého

Zase trochu jiné pohoštění pro přátele.
Eva Jonášová, Jihlava
Za pár korun /08.09.11
Pečenáče

Pečenáče

Originální pohoštění pro návštěvu.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí
Za pár korun /03.02.11
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Karbanátky z mletého masa připravuji docela ráda a často, a tak jsem si ...
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama