Reklama
Krkovička zapečená s brambory
Fotogalerie:

Krkovička zapečená s brambory

Tereza Hájková
Tereza Hájková
Ostrava-Hrabůvka

Výborná rychlovka, která nedá moc práce.

Tereza Hájková, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • 5 středních brambory
  • 2 plátky vepřová krkovička bez kosti
  • trocha sůl a pepř
  • 1 lžíce olej
  • 1 šlehačka
  • 2 plátky tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrabeme a nakrájíme je na asi půl centimetru široká kolečka. Plátky krkovičky naklepeme‚ osolíme a opepříme. Dno zapékací misky potřeme olejem‚ aby se nám jídlo nepřichytilo. Do mísy nasypeme brambory, osolíme, a pak položíme maso. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby.

  2. Pečeme, dokud nejsou plátky masa a brambor měkké. Pět minut před koncem pečení položíme na krkovičku sýr‚ aby se pěkně roztekl.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí maso v rosolu

Kuřecí maso v rosolu

Jde vlastně o zdravější verzi tlačenky. Tereza Jandová, Ostrava
Za pár korun /08.04.12
Pangasius na smetanové zelenině

Pangasius na smetanové zelenině

Ryby připravujeme alespoň jednou týdně. 

Šárka ...

Za pár korun /27.02.12
Kapustové čevapčiči

Kapustové čevapčiči

Jakmile se v obchodech objeví čerstvá kapusta, vymýšlím, jak ji uvařit.

Hana Fialková,...

Za pár korun /16.05.13
Jarní tvarohový koláč s nivou

Jarní tvarohový koláč s nivou

Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic ...

Za pár korun /05.03.16
Kuřecí překvapení

Kuřecí překvapení

Jsou moc dobrá třeba s grilovanou zeleninou.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /23.02.15
Gulášek plný chutí

Gulášek plný chutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /12.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu