Reklama
Křehké sýrové tyčinky
Fotogalerie:

Křehké sýrové tyčinky

Jitka Květová

Rokycany
Jako mlsání k vínku nemusíš vždycky kupovat přesolené chipsy nebo arašídy. Výborné a levné tyčinky jsou hotové hned a oproti pochoutkám z listového těsta mají tu výhodu, že se tolik nedrobí.
Jitka Květová, Rokycany

Ingredience

  • 350 g sýr
  • 200 g máslo
  • 250 g mouka hladká
  • 2 žloutek
  • 1 bílky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nastrouháme polotvrdý sýr, smícháme s máslem, moukou a žloutky, přidáme sůl podle chuti a budeme hníst po dobu 20 minut, než získáme pružné těsto, které se nelepí na ruce. Vzniklé těsto rozválíme na placku, kterou skládáme natřikrát a necháme vychladnout v lednici. Tento postup opakujeme třikrát. Poté vyválíme placku o tloušťce 5 milimetrů, potřeme ji sněhem z bílků, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vykrojíme tyčinky o šířce 1 centimetr a délce 10 centimetrů. Tyčinky pečeme na vymazaném plechu 15–20 minut.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové placičky II

Květákové placičky II

Placičky z babiččiny kuchyně chutnají teplé i studené, s bramborami ...
Za pár korun /07.11.08
Pohankové smaženky

Pohankové smaženky

Můžeš je dochutit nasekaným libečkem.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /27.04.16
Kuřecí ptáčci se zeleninou

Kuřecí ptáčci se zeleninou

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /24.02.18
Barevný salát s kuřetem

Barevný salát s kuřetem

Jarka Blažejová, Kolín

Za pár korun /22.03.20
Celozrnné halušky

Celozrnné halušky

Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu.
Katka Miláčková, Praha...
Za pár korun /14.11.11
Masovo-jáhlové karbanátky

Masovo-jáhlové karbanátky

Jsou hodně syté. Dají se jíst i studené, třeba s chlebem a hořčicí.
...
Za pár korun /23.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu