Dagmar Štěpánová, Český Brod
Ingredience
- cca 7 středně velkých brambor
- 2 větší červené cibule
- 2 konzervy červených fazolí v nálevu
- na vymazání pekáčku olej
- podle chuti sůl a grilovací koření
- podle potřeby česnekové koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, můžeme použít i struhadlo.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymažeme olejem a dno poklademe kolečky cibule (použijeme všechnu).
-
Na cibuli klademe plátky brambor. Každou vrstvu posypeme kořením a klademe další vrstvu brambor.
-
Dáme zapéct na asi 40 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
-
Až bude na vrchní vrstvě brambor zlatavá kůrčička, přidáme fazole a vrátíme péct ještě asi na 10 minut.
Tip redakce
Jsou skvělé také jako studená příloha k masu.