Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě přidává vůni čokolády.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- Náplň:
- 1 měkký tvaroh
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru krupice
- 500 g jahod (čerstvých, mražených nebo v konzervě)
- 1 perníček s ovocnou náplní polévaný čokoládou
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto smícháme dohromady a nalijeme na plech s pečicím papírem.
-
Připravíme si tvarohovou náplň: do misky dáme tvaroh, cukr, vejce a vše promícháme.
-
Náplň po lžičkách nakapeme po celém těstu, nahoru rozložíme na plátky pokrájené omyté jahody a posypeme nastrouhaným perníčkem. Dáme péct přibližně na 20 minut při 200 °C. Upečenou buchtu můžeme posypat moučkovým cukrem.