Reklama
Reklama
Kološvárská pánev
Fotogalerie:

Kološvárská pánev

Jana Kolářová

Velký Osek
Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek

Ingredience

  • 500 g uzenina
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 20 ml olej
  • 1 sklenice zelí kysané
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička cukr pískový
  • 600 g brambory
  • 1 smetana na vaření
  • 1 lžička paprika mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Různé uzeniny (špekáčky‚ párky‚ klobásu...) umeleme, přidáme k nim celé vejce‚ jednu jemně pokrájenou cibuli a posekaný česnek. Ochutíme pepřem a majoránkou. Vymícháme v hmotu‚ kterou dochutíme solí.
  2. Na oleji osmahneme druhou pokrájenou cibuli. Přidáme k ní propláchnuté a překrájené kysané zelí. Asi 10 minut dusíme‚ dle chuti přidáme vegetu a cukr.
  3. Na pekáč rozprostřeme půlku podušeného zelí, na ně dáme hmotu z uzenin, na ni položíme oloupané vařené brambory, jež rozkrájíme na menší kousky. Navrch rozprostřeme druhou polovinu zelí.
  4. Vše zalijeme smetanou‚ ve které jsme si rozmíchali lžičku sladké papriky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25–30 minut.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové mlsání nejen za tepla, ale i studena. Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /25.06.13
Toastové řízky

Toastové řízky

V kabátku z křupavých cornflakes.
Mirka Valentová, Dačice
Za pár korun /09.11.09
Mrkvičkové placičky

Mrkvičkové placičky

Jsou vynikající s česnekovým dipem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /03.04.16
Jednohubky co dům dá

Jednohubky co dům dá

Večer k nám rádi zveme návštěvy. Dělá mi dobře, když všichni obdivují,jak dokážu ...
Za pár korun /20.10.08
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo... Bez šunky lze uvařit i pro vegetariány.

Lenka ...

Za pár korun /30.08.12
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama