Reklama
Reklama
Kološvárská pánev
Fotogalerie:

Kološvárská pánev

Jana Kolářová

Velký Osek
Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek

Ingredience

  • 500 g uzenina
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 20 ml olej
  • 1 sklenice zelí kysané
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička cukr pískový
  • 600 g brambory
  • 1 smetana na vaření
  • 1 lžička paprika mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Různé uzeniny (špekáčky‚ párky‚ klobásu...) umeleme, přidáme k nim celé vejce‚ jednu jemně pokrájenou cibuli a posekaný česnek. Ochutíme pepřem a majoránkou. Vymícháme v hmotu‚ kterou dochutíme solí.
  2. Na oleji osmahneme druhou pokrájenou cibuli. Přidáme k ní propláchnuté a překrájené kysané zelí. Asi 10 minut dusíme‚ dle chuti přidáme vegetu a cukr.
  3. Na pekáč rozprostřeme půlku podušeného zelí, na ně dáme hmotu z uzenin, na ni položíme oloupané vařené brambory, jež rozkrájíme na menší kousky. Navrch rozprostřeme druhou polovinu zelí.
  4. Vše zalijeme smetanou‚ ve které jsme si rozmíchali lžičku sladké papriky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25–30 minut.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tofu pánev s těstovinami

Tofu pánev s těstovinami

Zdravý oběd‚ který ti dodá energii. Lenka Kinkorová, Písek
Za pár korun /09.12.15
Slaný koláč

Slaný koláč

Díky smetaně je krásně vláčný.

Tereza Nováková, Uherské Hradiště

Za pár korun /06.08.15
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
Bramborový salát  s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

V této úpravě jej máme nejraději.

Blanka Bártová, Litoměřice

Za pár korun /28.11.15
Drvoštěpské flíčky

Drvoštěpské flíčky

Domácí fleky zapečené se žampiony, pórkem, slaninou a vejci.
Za pár korun /16.11.16
Hovězí sekaná s houbami

Hovězí sekaná s houbami

Jedna z našich oblíbených pochoutek.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.04.17
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama