Reklama
Kološvárská pánev
Fotogalerie:

Kološvárská pánev

Jana Kolářová

Velký Osek
Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek

Ingredience

  • 500 g uzenina
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 20 ml olej
  • 1 sklenice zelí kysané
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička cukr pískový
  • 600 g brambory
  • 1 smetana na vaření
  • 1 lžička paprika mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Různé uzeniny (špekáčky‚ párky‚ klobásu...) umeleme, přidáme k nim celé vejce‚ jednu jemně pokrájenou cibuli a posekaný česnek. Ochutíme pepřem a majoránkou. Vymícháme v hmotu‚ kterou dochutíme solí.
  2. Na oleji osmahneme druhou pokrájenou cibuli. Přidáme k ní propláchnuté a překrájené kysané zelí. Asi 10 minut dusíme‚ dle chuti přidáme vegetu a cukr.
  3. Na pekáč rozprostřeme půlku podušeného zelí, na ně dáme hmotu z uzenin, na ni položíme oloupané vařené brambory, jež rozkrájíme na menší kousky. Navrch rozprostřeme druhou polovinu zelí.
  4. Vše zalijeme smetanou‚ ve které jsme si rozmíchali lžičku sladké papriky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25–30 minut.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Pokud místo smažení upečete kuličky v troubě, získáte poměrně dietní jídlo. ...
Za pár korun /09.04.12
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Patří mezi pochoutky.
Dětský domov, Čeladná
Za pár korun /05.12.08
Filé na cibuli a slanině

Filé na cibuli a slanině

Nejlépe chutná s vařenými brambory. 

Martina Žejdlíková, Teplice 

Za pár korun /05.03.12
Zelné závitky

Zelné závitky

Velmi jednoduché‚ lehké a výborné jídlo, vhodné i pro děti.
Monika ...
Za pár korun /23.05.11
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Podávej s bramborem a zeleninovou oblohou.
Stanislav Barcuch, Slavičín
Za pár korun /19.11.10
Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy.

Eva Svátková, Žatec

Za pár korun /03.04.16
 

Nejnovější

Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu Marcely Hlavsové z Prahy
Škola vaření /17.01.18
Jablkové müsli řezy

Jablkové müsli řezy

Připraveno podle receptu

Michaely Pivoňkové z Krnova

Zdravě a chutně /17.01.18
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Připraveno podle receptu

Kamily Nové z Hulína

Všehochuť /17.01.18
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama