Reklama
Kološvárská pánev
Fotogalerie:

Kološvárská pánev

Jana Kolářová

Velký Osek
Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek

Ingredience

  • 500 g uzenina
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 20 ml olej
  • 1 sklenice zelí kysané
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička cukr pískový
  • 600 g brambory
  • 1 smetana na vaření
  • 1 lžička paprika mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Různé uzeniny (špekáčky‚ párky‚ klobásu...) umeleme, přidáme k nim celé vejce‚ jednu jemně pokrájenou cibuli a posekaný česnek. Ochutíme pepřem a majoránkou. Vymícháme v hmotu‚ kterou dochutíme solí.
  2. Na oleji osmahneme druhou pokrájenou cibuli. Přidáme k ní propláchnuté a překrájené kysané zelí. Asi 10 minut dusíme‚ dle chuti přidáme vegetu a cukr.
  3. Na pekáč rozprostřeme půlku podušeného zelí, na ně dáme hmotu z uzenin, na ni položíme oloupané vařené brambory, jež rozkrájíme na menší kousky. Navrch rozprostřeme druhou polovinu zelí.
  4. Vše zalijeme smetanou‚ ve které jsme si rozmíchali lžičku sladké papriky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25–30 minut.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aspikové misky

Aspikové misky

Ráda je připravuji rodině jako studenou večeři nebo pochoutku pro návštěvy. Jsou mnohem...
Za pár korun /08.09.11
Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Pozvi hosty na zahradu a servíruj v miskách.
Zuzana Kratochvílová, Přerov
Za pár korun /09.11.10
Hranolky se zeleninou jedna báseň

Hranolky se zeleninou jedna báseň

Spolu s hranolky děti zbaští zeleninu, ani nebudou vědět jak.
Věra Čížkovská, Praha
...
Za pár korun /17.06.12
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Díky netradičním ingrediencím na obalení jsou řízečky dietnější.

Alena ...

Za pár korun /20.09.17
Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání.
...
Za pár korun /11.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu