Pancetta je druh italské slaniny.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 100 g (14-16 plátků) pancetta
- 2 rolované pláty listového těsta
- kousek másla
- 1 mražená zeleninová směs (mrkev, petržel, cibule, hrášek)
- 1 vejce
- trocha kmínu
- podle potřeby hrubozrnná sůl
- trocha kečupu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pláty listového těsta rozložíme a pomocí vykrajovátka nebo velké sklenice vykrájíme 24 plných koleček. Z 16 ještě vykrojíme malou sklenicí (štamprlí) vnitřní část.
-
Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme 8 plných koleček těsta. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Na každé kolečko dáme vykrojený kroužek, opět natřeme vejcem a nahoru položíme další kroužek těsta. Do vzniklého ‚‚talířku‘‘ nandáme malou lžičku kvalitního hustého kečupu a trochu na másle podušené zeleninové směsi. Na ni položíme 1–2 plátky tence nakrájené pancetty.
-
Okraj těsta opět potřeme vejcem, posypeme trochou kmínu a hrubozrnné soli. Plech s koláčky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme jako výbornou pochoutku k pivu či k vínu.