Reklama
Koláč s pórkem
Fotogalerie:

Koláč s pórkem

recepice
recepice

Koláč vydrží dlouho vláčný.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g vařených brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g hery
  • 1 žloutek
  • 3/4 kypřicího prášku
  • trocha soli
  • Náplň:
  • 1 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 200 g pórku
  • 50 g šunky
  • 1/2 menší červené papriky
  • 1 malá mrkev
  • dle chuti sůl a pepř
  • 100 g vařených brambor
  • 1 žloutek
  • 80 g hery
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 bílky
  • Na ozdobu:
  • 1 vařené vejce
  • 100 g pórku
  • 1/2 červené papriky
  • 50 g nastrouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme najemné stramně struhadla, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.

  2. Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, šunku, papriku, nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a necháme podusit 5 minut.

  3. V míse smícháme nastrouhané vařené brambory, 1 žloutek a tuk. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, vychladlou směs z pánve a vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme sůl, pepř a sníh ze dvou bílků.


  4. Těsto rozprostřeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Z těsta uděláme okraj vysoký 3 cm. Na těsto dáme náplň a rozetřeme ji po celé ploše. Na ni rozložíme nakrájené vejce, pórek, papriku a zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při teplotě 180 °C dorůžova.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový chléb s ořechy

Bramborový chléb s ořechy

Dobře chutná samotný, ale hodí se i k sýrům nebo uzeninám. Zuzana Hrubá, Plzeň
Za pár korun /11.10.13
Pikantní špekáčky

Pikantní špekáčky

Se skupinou přátel rádi zkoušíme nové recepty.
Jiří Hrnčíř, Praha 4
...
Za pár korun /03.11.08
Tatínkovy řízečky

Tatínkovy řízečky

Přidej pořádnou kupu čerstvé zeleniny.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /18.02.15
Zelný nákyp

Zelný nákyp

Nákyp zvládne připravit k obědu i každý mužský. Je to jídlo, které hotové ...
Za pár korun /19.11.08
Pangasius na smetanové zelenině

Pangasius na smetanové zelenině

Ryby připravujeme alespoň jednou týdně. 

Šárka ...

Za pár korun /27.02.12
Kuřecí maso v rosolu

Kuřecí maso v rosolu

Jde vlastně o zdravější verzi tlačenky.
Tereza Jandová, Ostrava
Za pár korun /08.04.12
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama