Reklama
Reklama
Koláč s pórkem
Fotogalerie:

Koláč s pórkem

recepice
recepice

Koláč vydrží dlouho vláčný.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g vařených brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g hery
  • 1 žloutek
  • 3/4 kypřicího prášku
  • trocha soli
  • Náplň:
  • 1 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 200 g pórku
  • 50 g šunky
  • 1/2 menší červené papriky
  • 1 malá mrkev
  • dle chuti sůl a pepř
  • 100 g vařených brambor
  • 1 žloutek
  • 80 g hery
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 bílky
  • Na ozdobu:
  • 1 vařené vejce
  • 100 g pórku
  • 1/2 červené papriky
  • 50 g nastrouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme najemné stramně struhadla, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.

  2. Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, šunku, papriku, nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a necháme podusit 5 minut.

  3. V míse smícháme nastrouhané vařené brambory, 1 žloutek a tuk. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, vychladlou směs z pánve a vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme sůl, pepř a sníh ze dvou bílků.


  4. Těsto rozprostřeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Z těsta uděláme okraj vysoký 3 cm. Na těsto dáme náplň a rozetřeme ji po celé ploše. Na ni rozložíme nakrájené vejce, pórek, papriku a zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při teplotě 180 °C dorůžova.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená vanička se sýrem

Zapečená vanička se sýrem

Maso ve spojení se sýrem je dokonalé. Jan Lapeš, Kutná Hora
Za pár korun /22.11.13
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Koktejlové minipizzy

Koktejlové minipizzy

Rozhodně zajímavější pohoštění než obložené chlebíčky.

Eva Strnadová, Liberec

Za pár korun /02.05.16
Sýrové kopečky

Sýrové kopečky

Hrnečkovou metodou si připrav nejen sladkosti!
Růžena Vranová, Strakonice
Za pár korun /02.07.09
Plněná kapusta s mletým masem

Plněná kapusta s mletým masem

V zimě máme rádi vydatnější jídla. Kapusta nikdy nezklame.

Markéta Mikulová, Jihlava

...
Za pár korun /07.01.15
Letní jednohubky z grilovaných papriček

Letní jednohubky z grilovaných papriček

Jednoduché voňavé občerstvení pro večery strávené u grilu.
Lucie Strakošová, ...
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama