Reklama
Koláč s pórkem
Fotogalerie:

Koláč s pórkem

Alena Sýkorová

Turnov

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce.

Alena Sýkorová, Turnov

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g hladká mouka
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • 1 vejce
  • 100 g máslo
  • 2 lžíce voda
  • Náplň:
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olej
  • 150 g anglická slanina
  • 300 ml zakysaná smetana
  • 3 vejce
  • trocha soli a pepře
  • špetka sušeného tymiánu
  • 1 hermelín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku se solí smícháme s jedlou sodou, vejcem, rozměklým máslem a vodou. Vše zpracujeme v těsto. Kulatou koláčovou formu vyložíme pečicím papírem a těsto rozválíme tak, aby vznikly trochu vyvýšené okraje.

  2. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji opečeme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme pórek a vše krátce podusíme. Směs necháme lehce vychladnout.

  3. Zatím rozmícháme zakysanou smetanu s vejci, solí, pepřem a tymiánem.

  4. krok4

    Pórkovou směs rozprostřeme na těsto a zalijeme smetanovou omáčkou. Navrch rozprostřeme hermelín nakrájený na tenké plátky a vše zapékáme v horkovzdušné troubě  při teplotě 180 °C asi 20–30 minut.

  5. Koláč je výborný jak teplý, tak studený.

Tip redakce

Místo pórku můžeš tento koláč připravovat také se špenátovými listy, případně použij mix obou zelenin. Postup zůstane stejný.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené šťouchané brambory s pórkem

Zapečené šťouchané brambory s pórkem

Vlastně jakási bramborová obdoba šunkafleků. Hedvika Spurná, Rakovník
Za pár korun /10.06.17
Povidlová omáčka s uzeným

Povidlová omáčka s uzeným

Staročeská pochoutka, zkus to!

Václav Vomáčka, Městec Králové

Za pár korun /12.10.15
Špízy s kapustičkami

Špízy s kapustičkami

Tamara Diemannová, Opava

Za pár korun /01.03.19
Špenátový závin se sýrem

Špenátový závin se sýrem

Jeho chuť je jedinečná, zkus to!

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /20.02.15
Naše sekaná

Naše sekaná

Naše oblíbená sekaná.

Hana Jeřábková, Lobodice

Za pár korun /29.08.12
Ďábelské dršťky

Ďábelské dršťky

Vařila je už moje babička a kdo má rád ostrá jídla, určitě si pochutná.
Karel ...
Za pár korun /21.04.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu