Reklama
Koláč s kuřecím masem a švestkami
Fotogalerie:

Koláč s kuřecím masem a švestkami

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Kombinace se sušenými švestkami je skutečně vynikající.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 g celozrnná mouka
  • špetka soli
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl, pepř, hořčice, čerstvý tymián
  • 1 kelímek nízkotučná smetana
  • 100 g sušené švestky
  • 100 g 20% ementál

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky,vajec,soli a studené vody si uděláme kompaktní těsto, které dáme na 15 minut do fólie do lednice. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky a promícháme ho se solí, pepřem a hořčicí.
  2. Těsto si rozválíme a dáme ho do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Následně ho poklademe připraveným kuřecím masem, propláchnutými  sušenými švestkami, vše zalijeme nízkotučnou smetanou a poklademe čerstvým tymiánem.

  3. Ementál si nastrouháme na jemném struhadle a koláč jim rovnoměrně posypeme. Pečeme na 190 °C dozlatova.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s brokolicí a masíčkem

Špagety s brokolicí a masíčkem

Jednoduché, rychlé, levné a syté. Vřele doporučuji vyzkoušet! Zuzana Kuzníková, ...
Za pár korun /15.03.12
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Můžeš ho využít jako výborné pohoštění.
Vendula Kroulíková, Vysoké Mýto
Za pár korun /02.02.10
Pirohy

Pirohy

Trochu pracnější, ale moc dobré.
Světlana Kravchenko, Ostrava-Dubina
Za pár korun /25.10.11
Divoké kuře se slaninou

Divoké kuře se slaninou

Nejlépe chutná s rýží.

Kateřina Pavelková, Liberec

Za pár korun /06.10.14
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Připrav si ji rovnou do zásoby.
Eva Kordíková, Dražejov
Za pár korun /23.05.11
Závin se šunkou s tvarůžky

Závin se šunkou s tvarůžky

Máme spoustu koníčků a na vaření nám mnoho času nezbývá. Ale když už nás mamka ...

Za pár korun /06.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu