Reklama
Koktejlové minipizzy
Fotogalerie:

Koktejlové minipizzy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rozhodně zajímavější pohoštění než obložené chlebíčky.

Eva Strnadová, Liberec

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 hrnky hladká mouka + trocha na vál
  • 21 g droždí
  • 190 ml voda teplá asi 40°C
  • 2 lžičky hrubá mořská sůl
  • 8 lžic extra panenský olivový olej + trocha na potření
  • Na ozdobu:
  • 100 ml tomatová passata
  • 2 stroužky česnek
  • trocha drceného pepře
  • 1/2 lžičky nasekané čerstvé oregano
  • 100 g niva
  • 100 g pancetta
  • 16 ks černé olivy
  • 50 g nastrouhaný parmazán
  • na ozdobu pár lístků čerstvé bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku nasypeme do mísy, ve středu vytvoříme důlek a vlijeme do něj kvasnice rozmíchané ve vodě, přidáme olej, sůl a pomocí vidličky směs promícháme. Rukama vypracujeme pružné a vláčné těsto. Posypeme je trochou mouky, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 2 hodiny kynout.

  2. Těsto rozdělíme na osminy a z každé vyválíme placku o průměru 12 cm. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení a potřeme směsí z passaty (dá se nahradit rajským protlakem), prolisovaného česneku, pepře a oregana. Kraje pizzy potřeme olejem.

  3. Nahoru ozdobně rozložíme na kousky rozlámaný sýr, pancettu, olivy a vrch posypeme nastrouhaným parmazánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 15 minut. Nakonec před podáváním ozdobíme bazalkou nebo snítkou čerstvého oregana.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Je to jednoduché, ale moc dobré jídlo. Iva Klodnerová, Svitavy
Za pár korun /22.02.10
Játra zapečená s jablky

Játra zapečená s jablky

Možná že se někomu bude zdát, že játra na sváteční stůl nepatří, ale my
je máme ...

Za pár korun /07.12.14
Dušená krkovice na zelenině

Dušená krkovice na zelenině

K tomuto šťavnatému masu podávám obvykle vařenou rýži.

Lenka Kantorová, Ronov nad ...

Za pár korun /09.02.13
Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové mlsání nejen za tepla, ale i studena.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /25.06.13
Rajské krůtí rizoto

Rajské krůtí rizoto

Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. ...
Za pár korun /01.06.12
Kuřecí stehna plněná vaječnou omeletou s medvědím česnekem

Kuřecí stehna plněná vaječnou omeletou s medvědím česnekem

Svátečněji pečená plněná kuřecí stehna s využitím medvědího česneku.


Marie ...

Za pár korun /05.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu