Reklama
Koblihy
Fotogalerie:

Koblihy

Anna Hrubá

Srch

Díky pekárně se kynuté těsto dělá samo. 

Anna Hrubá, Srch

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 250ml mléko
  • 50g máslo
  • 1 lžička rum
  • hladká mouka žloutek
  • droždí 500g
  • sůl 40g
  • máslo špetka
  • cukr na potření
  • na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Podle pořadí dáme suroviny do pekárny a vybereme program na přípravu těsta. 

  2. Po ukončení programu vyválíme těsto na plát silný asi 0,5 cm. Připravíme si skleničku s pomoučeným okrajem, kterou vykrajujeme kolečka. 

  3. Na polovinu koleček dáme marmeládu a druhým kolečkem je přikryjeme. Po krajích koblihu umačkáme, aby marmeláda nevytékala, a skleničkou koblihu ještě jednou celou vyřízneme – tak vznikne krásně pravidelné kolečko.

  4. Koblihy dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 20 minut kynout. Pak je vložíme do trouby, kde pečeme dozlatova při 160 °C. Upečené koblihy potřeme máslem a pocukrujeme.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré.
Stefanie Preislerová, Tišnov
Za pár korun /12.01.09
Bramborový závin

Bramborový závin

Tuhle neobyčejnou pochoutku ocení každý – jak k pivku, tak k vínu. Nejlepší je ...

Za pár korun /04.02.13
Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Velice jednoduchý pokrm, kterým zajisté příjemně překvapíte nejen svou rodinu!
Lucie ...
Za pár korun /10.03.12
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Dají se udělat i bez lososa, ale není to ono.

Eva Tichá, Kladno

Za pár korun /07.06.15
Plněné brambory se šunkou

Plněné brambory se šunkou

Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana ...
Za pár korun /14.11.12
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama