Reklama
Reklama
Koblihy
Fotogalerie:

Koblihy

Anna Hrubá

Srch

Díky pekárně se kynuté těsto dělá samo. 

Anna Hrubá, Srch

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 250ml mléko
  • 50g máslo
  • 1 lžička rum
  • hladká mouka žloutek
  • droždí 500g
  • sůl 40g
  • máslo špetka
  • cukr na potření
  • na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Podle pořadí dáme suroviny do pekárny a vybereme program na přípravu těsta. 

  2. Po ukončení programu vyválíme těsto na plát silný asi 0,5 cm. Připravíme si skleničku s pomoučeným okrajem, kterou vykrajujeme kolečka. 

  3. Na polovinu koleček dáme marmeládu a druhým kolečkem je přikryjeme. Po krajích koblihu umačkáme, aby marmeláda nevytékala, a skleničkou koblihu ještě jednou celou vyřízneme – tak vznikne krásně pravidelné kolečko.

  4. Koblihy dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 20 minut kynout. Pak je vložíme do trouby, kde pečeme dozlatova při 160 °C. Upečené koblihy potřeme máslem a pocukrujeme.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pštrosí oka z cukety

Pštrosí oka z cukety

Cuketa nám chutná nejen smažená. Václav Polívka, Poběžovice
Za pár korun /15.12.08
Balíčky s pórkem a slaninou

Balíčky s pórkem a slaninou

Dají se podávat teplé i studené.

Zdeňka Krásová, Most

Za pár korun /11.02.16
Nakládaný okurkový salát

Nakládaný okurkový salát

Když nemáš čas udělat čerstvý, přijde vhod.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /24.11.15
Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Jedná se o recept od mojí babičky ze Slovenska a naše rodina si ho oblíbila.

Lucie ...

Za pár korun /23.08.13
Vepřové karí s kapustičkami

Vepřové karí s kapustičkami

Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři ...
Za pár korun /24.07.13
Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Za pár korun /22.11.18
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama