Reklama
Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou
Fotogalerie:

Knedlíky z brambor se strouhanou šunkou

Edita Ryšavá

Jindřichův Hradec

Můžeš do nich přidat i škvarečky.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 800 g brambory
  • trocha soli
  • 250 g polohrubá mouka
  • 50 g krupice
  • 1 vejce
  • 400 g šunka
  • 1 větší cibule
  • trocha oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, necháme vystydnout a pak je nastrouháme. Osolíme, přidáme mouku, krupičku, vejce a vypracujeme těsto.

  2. Tvoříme placičky, které naplníme nastrouhanou šunkou, a zabalíme koule. Knedlíky vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 15 minut. Podáváme s osmaženými kolečky cibule.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jitčina červená řepa

Jitčina červená řepa

Recept mám od kolegyně z práce. Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /11.04.16
Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý ...

Za pár korun /27.05.14
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Budou je zbožňovat děti i dospělí.
Alena Machalová, Rožnov
Za pár korun /03.02.10
Pórkové palačinky

Pórkové palačinky

Podáváme je se zeleninovou oblohou.

Věra Kmínková, Hořice

Za pár korun /27.07.15
Francouzský salát

Francouzský salát

Jednoduchý a velmi chutný.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /20.09.12
Cuketový gratin

Cuketový gratin

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /09.08.15
 

Nejnovější

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
Pravé krkonošské kyselo

Pravé krkonošské kyselo

Alena Gebauerová, Praha

Škola vaření /18.02.20
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama