Tyto knedlíky jsou jednoduché a výborné.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Ingredience
- Houskové knedlíky:
- 500 g polohrubá mouka
- špetka soli
- 2/3 kypřicí prášek
- 3-4 rohlíky
- 3 celá vejce
- voda podle potřeby
- Fazolková omáčka:
- 500 g zelené fazolky
- pár kyselých okurek
- sůl podle chuti
- trocha hladké mouky
- 1 smetana
- 4 vejce natvrdo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Promícháme. Přidáme 3–4 rohlíky nakrájené na kostičky, vajíčka a tolik vody, aby vzniklo těsto (husté asi jako kynuté). Z tohoto množství utvoříme 4 knedlíky, navlhčenýma rukama je po povrchu lehce uhladíme a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme za mírného varu asi 25–30 minut.
-
Povaříme očištěné a nadrobno pokrájené fazolové lusky. Když jsou měkké, přidáme několik nahrubo nastrouhaných zavařených kyselých okurek. Díky nim získá omáčka příjemně navinulou chuť. Omáčku osolíme, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a přidáme smetanu. K omáčce se dobře hodí knedlíky a vejce, můžeme ji však podávat i s vařenými bramborami.