Kdo má rád, může přidat feferonku.
Ludmila Jordánová, Žerotice
Ingredience
- 400 g mleté maso
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 lžíce strouhanka
- sůl, pepř a paprika
- 500 ml vývar
- 2 lžíce máslo
- 1 stroužek česnek
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce rajský protlak
- 2 papriky
- 200 g kolínka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso smícháme s vejcem‚ 1/2 cibule‚ strouhankou‚ 4 lžícemi vody, solí a kořením. Z hmoty utvoříme kulaté knedlíčky. Přivedeme vývar k varu a knedlíčky v něm povaříme.
-
Na másle zpěníme česnek a zbytek cibule. Přidáme mouku‚ vývar z knedlíčků‚ rajský protlak a pokrájenou papriku. Podusíme, vložíme knedlíčky a uvařená kolínka.