Reklama
Knedlíčky s balkánským sýrem
Fotogalerie:

Knedlíčky s balkánským sýrem

Elisabeta Hruza

Žatec
Netradiční jídlo, které můžeš uvařit k obědu nebo k večeři.
Elisabeta Hruza, Žatec

Ingredience

  • Těsto
  • 1 lžíce sádlo
  • 55 ml voda
  • 50 ml mléko
  • 150 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • Ostatní
  • 4 brambory
  • špetka sůl
  • 150 g sýr balkánský

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, pak vodu slijeme.
  2. Smícháme mouku, sůl, vejce, vodu a mléko. Vypracujeme těsto a necháme je asi hodinu stát.
  3. Do vařící osolené vody lžičkou odkrajujeme kousky těsta. Vaříme je asi 7 minut. Knedlíčky scedíme, přidáme lžíci sádla a rozmačkáme brambory. Na talíři dáme nastrouhaný balkánský sýr.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Hubertova játrová bašta

Hubertova játrová bašta

Nejlepší je anglická nebo papriková slanina. Lenka Němcová, Příkazy
Za pár korun /17.06.14
Domácí bulky

Domácí bulky

Pokud máte pekárnu, domácí bulky určitě vyzkoušejte, jiné už nikdy nebudete chtít.
...
Za pár korun /11.03.12
Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem

Zkus moje vylepšené lasagne.
Jana Motlová, Kralupy nad Vltavou
Za pár korun /17.09.09
Aspik z velikonočních vajec

Aspik z velikonočních vajec

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná ...

Za pár korun /11.03.17
Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Cibule a česnek spolu se zeleninou dodají špekáčkům skvělou chuť. Když můj ...
Za pár korun /08.12.08
Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Hotová mňamka, můžeš si ji dát k obědu i k večeři.
Jarka ...
Za pár korun /19.01.11
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama