Reklama
Knedlíčky s balkánským sýrem
Fotogalerie:

Knedlíčky s balkánským sýrem

Elisabeta Hruza

Žatec
Netradiční jídlo, které můžeš uvařit k obědu nebo k večeři.
Elisabeta Hruza, Žatec

Ingredience

  • Těsto
  • 1 lžíce sádlo
  • 55 ml voda
  • 50 ml mléko
  • 150 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • Ostatní
  • 4 brambory
  • špetka sůl
  • 150 g sýr balkánský

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, pak vodu slijeme.
  2. Smícháme mouku, sůl, vejce, vodu a mléko. Vypracujeme těsto a necháme je asi hodinu stát.
  3. Do vařící osolené vody lžičkou odkrajujeme kousky těsta. Vaříme je asi 7 minut. Knedlíčky scedíme, přidáme lžíci sádla a rozmačkáme brambory. Na talíři dáme nastrouhaný balkánský sýr.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Želatinová tlačenka

Želatinová tlačenka

Tato oblíbená tlačenka se hodí nejen k večeři, ale určitě poslouží jako vynikající ...
Za pár korun /23.09.08
Výborný letní drink

Výborný letní drink

Osvěžující alkoholický nápoj připrav pro horké letní dny.
Alena Křenková, Most
...
Za pár korun /06.12.10
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapékané kedlubny

Zapékané kedlubny

Při nákupu vybírám středně velké kedlubny, které jsou šťavnaté a křehké.

Jarmila ...

Za pár korun /04.05.14
Pomazánky na chlebíčky

Pomazánky na chlebíčky

Všem mým hostům vždycky chutnají.
Pavlína Krajčiová, Karviná
Za pár korun /24.11.08
Pekařské knedlíčky

Pekařské knedlíčky

Hodí se do všech bujonů a zeleninových vývarů.

Marie Švecová, Damníkov

Za pár korun /23.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu