Ingredience
- 250 g uzené moravské
- těstoviny
- 3-4 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvaříme uzené maso, vývar použijene třeba na polévku. Ve slané vodě uvaříme nudle, po té je propláchneme ve studené vodě, přidáme lžíci oleje a vložíme na pečicí mísu. Uzené maso pokrájíme na malé kousky stejně jako kudrnatou petrželku, v množství podle chuti a fantazie.
-
Přidáme vajíčka, osolíme, opepříme, pořádně promícháme, zalijeme mlékem a nakonec přidáme máslo. Vše pečeme v troubě na 200°C zhruba hodinu. Během pečení můžeme občas promíchat, šunkofleky jsou hotové, když se nahoře vytvoří lehce zlatavá kůrčička. Pak již záleží na fantazii, jak porce na talíři dozdobíme.Hodí se rajčata, salát apod.