Reklama
Reklama
Klasická rychlovka - šunkofleky
Fotogalerie:

Klasická rychlovka - šunkofleky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nemám nic proti vaření podle nových receptů, ale někdy prostě raději sáhnu po osvědčeném jídle, o kterém vím, že bude šmakovat všem.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Ingredience

  • 250 g uzené moravské
  • těstoviny
  • 3-4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Uvaříme uzené maso, vývar použijene třeba na polévku. Ve slané vodě uvaříme nudle, po té je propláchneme ve studené vodě, přidáme lžíci oleje a vložíme na pečicí mísu. Uzené maso pokrájíme na malé kousky stejně jako kudrnatou petrželku, v množství podle chuti a fantazie.
  2. krok2
    Přidáme vajíčka, osolíme, opepříme, pořádně promícháme, zalijeme mlékem a nakonec přidáme máslo. Vše pečeme v troubě na 200°C zhruba hodinu. Během pečení můžeme občas promíchat, šunkofleky jsou hotové, když se nahoře vytvoří lehce zlatavá kůrčička. Pak již záleží na fantazii, jak porce na talíři dozdobíme.Hodí se rajčata, salát apod.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gulášek plný chutí

Gulášek plný chutí

Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /12.08.18
Zapečené brambory s pórkem

Zapečené brambory s pórkem

Dělám je, když není čas na velké vaření.
Ivana Bartušková,
Luka nad Jihlavou...
Za pár korun /23.07.10
Těstoviny z remosky

Těstoviny z remosky

Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit.

Anna Schmidtová, Tábor

Za pár korun /20.03.15
Cuketový gratin

Cuketový gratin

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /09.08.15
Mrkev s jarní cibulkou

Mrkev s jarní cibulkou

Výborné k masu nebo jen tak k zakousnutí.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /29.08.15
Játra zapečená s jablky

Játra zapečená s jablky

Možná že se někomu bude zdát, že játra na sváteční stůl nepatří, ale my
je máme ...

Za pár korun /07.12.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama