Jsou to velké kroupy, nemusí se předem namáčet.
Zdena Masníková, Ostrava
Ingredience
- 300 g špaldové kernoto
- 1/2 ks pórek
- 3 lžíce olej
- 300 g mleté hovězí maso
- 1 lžička kurkuma
- 1/2 lžičky rozmarýn
- trocha soli a pepře
- 5-6 ks rajčata
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kernoto propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu oleje a vaříme 40 minut. Pokrájený pórek orestujeme na oleji. Přidáme maso a osmažíme. Ochutíme kurkumou, rozmarýnem, solí a pepřem.
-
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a vmícháme k masu. Dusíme asi 20 minut. Uvařené kernoto slijeme, propláchneme vodou a promícháme s masovou směsí.