Reklama
Kedlubnové ragú se žampiony
Fotogalerie:

Kedlubnové ragú se žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš je podávat jako lehkou večeři pouze s pečivem.

Jiří Štěpánek, Most

Ingredience

  • 6 ks středně velké kedlubny
  • 250 g žampiony
  • 4 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 3 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 ml mléko
  • 200 ml smetana
  • 1 lžíce nasekaná petrželka
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony překrájíme na měsíčky a cibuli nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme,dokud není sklovitá. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem.
  2. Přidáme kedlubny, směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Uvaříme doměkka.

  3. Žampiony orestujeme na oleji a přidáme do hrnce. Zalijeme smetanou a provaříme. Na závěr přidáme jemně nasekanou petrželku. Podáváme s vařenými bramborami.

    TIP : V sezoně je možné nahradit žampiony čerstvými houbami. Ragú je dobré také s hlívou ústřičnou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí jehly na karí

Kuřecí jehly na karí

Kuřecí maso má výhodu v tom, že je jemné a zdravé. A pokud se dobře okoření, ...
Za pár korun /24.02.12
Naše sekaná

Naše sekaná

Naše oblíbená sekaná.

Hana Jeřábková, Lobodice

Za pár korun /29.08.12
Tatínkovy řízečky

Tatínkovy řízečky

Přidej pořádnou kupu čerstvé zeleniny.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /18.02.15
Brokolicová polévka s domácími rohlíčky

Brokolicová polévka s domácími rohlíčky

Podle receptu

Soni Hadravové z Brna

Za pár korun /31.01.19
Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové suflé s brokolicí

Rýžové mlsání nejen za tepla, ale i studena.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /25.06.13
Nakládaný zrající sýr

Nakládaný zrající sýr

Chutná nám také s česnekem nebo čerstvým křenem.
Vlaďka Pourová, Praha
Za pár korun /02.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu