Reklama
Reklama
Kedlubnové ragú se žampiony
Fotogalerie:

Kedlubnové ragú se žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš je podávat jako lehkou večeři pouze s pečivem.

Jiří Štěpánek, Most

Ingredience

  • 6 ks středně velké kedlubny
  • 250 g žampiony
  • 4 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 3 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 ml mléko
  • 200 ml smetana
  • 1 lžíce nasekaná petrželka
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony překrájíme na měsíčky a cibuli nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme,dokud není sklovitá. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem.
  2. Přidáme kedlubny, směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Uvaříme doměkka.

  3. Žampiony orestujeme na oleji a přidáme do hrnce. Zalijeme smetanou a provaříme. Na závěr přidáme jemně nasekanou petrželku. Podáváme s vařenými bramborami.

    TIP : V sezoně je možné nahradit žampiony čerstvými houbami. Ragú je dobré také s hlívou ústřičnou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aspiková inspirace

Aspiková inspirace

Na ztuhnutí stačí 1 hodina. Petra Luňáková, Semily
Za pár korun /27.02.15
Tofu pánev s těstovinami

Tofu pánev s těstovinami

Zdravý oběd‚ který ti dodá energii.

Lenka Kinkorová, Písek

Za pár korun /09.12.15
Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

Tenhle recept mám od babičky ze Slovenska.

Martina Jiroutová, Domažlice

Za pár korun /16.02.16
Fazoláky

Fazoláky

Vyzkoušej zvláštní obdobu bramboráků!
Růžena Tkočová, Dětmarovice
Za pár korun /03.04.09
Sýrové hrudky s pažitkou

Sýrové hrudky s pažitkou

Netradiční chuťovky pohostí návštěvu.
Jana Severová, 
Ústí nad Labem
Za pár korun /19.01.11
Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce.

Alena Sýkorová, Turnov

Za pár korun /28.07.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama