Můžeš je podávat jako lehkou večeři pouze s pečivem.
Jiří Štěpánek, Most
Ingredience
- 6 ks středně velké kedlubny
- 250 g žampiony
- 4 lžíce olej
- 1 cibule
- 3 lžíce máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- 200 ml mléko
- 200 ml smetana
- 1 lžíce nasekaná petrželka
- trocha soli a pepře
- špetka muškátového květu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony překrájíme na měsíčky a cibuli nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme,dokud není sklovitá. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem.
-
Přidáme kedlubny, směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Uvaříme doměkka.
-
Žampiony orestujeme na oleji a přidáme do hrnce. Zalijeme smetanou a provaříme. Na závěr přidáme jemně nasekanou petrželku. Podáváme s vařenými bramborami.
TIP : V sezoně je možné nahradit žampiony čerstvými houbami. Ragú je dobré také s hlívou ústřičnou.