Reklama
Kedlubnové ragú se žampiony
Fotogalerie:

Kedlubnové ragú se žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš je podávat jako lehkou večeři pouze s pečivem.

Jiří Štěpánek, Most

Ingredience

  • 6 ks středně velké kedlubny
  • 250 g žampiony
  • 4 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 3 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 ml mléko
  • 200 ml smetana
  • 1 lžíce nasekaná petrželka
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony překrájíme na měsíčky a cibuli nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme,dokud není sklovitá. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem.
  2. Přidáme kedlubny, směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Uvaříme doměkka.

  3. Žampiony orestujeme na oleji a přidáme do hrnce. Zalijeme smetanou a provaříme. Na závěr přidáme jemně nasekanou petrželku. Podáváme s vařenými bramborami.

    TIP : V sezoně je možné nahradit žampiony čerstvými houbami. Ragú je dobré také s hlívou ústřičnou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Utopenci s cibulí

Utopenci s cibulí

Utopenci českých hospod.
Za pár korun /16.01.12
Smažená cuketa v bramboráku

Smažená cuketa v bramboráku

Kolečka polož na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Tedy pokud je nesníš ...

Za pár korun /10.09.16
Šátečky z nudlového těsta

Šátečky z nudlového těsta

Můžeme je plnit podle chuti i jinou nádivkou.

Monika Janečková, Nymburk

Za pár korun /06.06.16
Filé s omáčkou z řepy

Filé s omáčkou z řepy

Snažím se vařit co nejzdravěji a chutně. 

Hana Kupková, Ostrava 

Za pár korun /27.02.12
Slaný koláč

Slaný koláč

Díky smetaně je krásně vláčný.

Tereza Nováková, Uherské Hradiště

Za pár korun /06.08.15
Vepřové maso v rajčatové omáčce

Vepřové maso v rajčatové omáčce

Skvělý oběd v letních dnech.
Za pár korun /15.08.14
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama