Reklama
Karotkové suflé
Fotogalerie:

Karotkové suflé

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kamila Litečková, Praha

Ingredience

  • 6 lžic přepuštěného másla
  • 1 šalotka nakrájená na plátky
  • 600 g karotky
  • 1 bobkový list
  • hrubozrnná sůl
  • 200 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka mletého zázvoru
  • mletý bílý pepř
  • 4 žloutky
  • 2 bílky
  • na formy tuk a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rozpustíme 3 lžíce másla, pokrájenou karotku, bobkový list, ochutíme 1 lžičkou soli. Promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka asi 20 minut. Můžeme podlít troškou vody, aby mrkev nezhnědla. Pak přilijeme smetanu, přivedeme k varu, ihned sejmeme a ponorným mixérem připravíme pyré.

  2. Ze 3 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, prošleháme a za stálého míchání vaříme asi 8 minut. Do bešamelu vešleháme pyré, ochutíme kořením a solí. Po vychladnutí zašleháme žloutky a nakonec i tuhý sníh z bílků.

  3. Čtyři formy s vyššími okraji vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, rozdělíme do nich
    hmotu. Vložíme je do pekáčku s vodou, ta by měla dosahovat do poloviny forem. Pečeme při
    180 °C, až suflé vyběhne do výšky a má zlatavou barvu. Po vyjmutí z lázně vyklopíme a podáváme s dušenou mladou zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius se salátem z bramborových plátků

Pangasius se salátem z bramborových plátků

Salát mícháme opatrně. Lepší bude uleželý. Růžena Strnadová, Karlovy Vary
Za pár korun /14.12.15
Bramborovo-špenátové placičky

Bramborovo-špenátové placičky

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Za pár korun /09.08.12
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Můžeme ji posypat zelenou cibulkou.

Milada Hlavová, Praha

Za pár korun /29.03.16
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo... Bez šunky lze uvařit i pro vegetariány.

Lenka ...

Za pár korun /30.08.12
Drůbeží knedlíčky

Drůbeží knedlíčky

Jsou dobré s omáčkou.

Lucie Rachtová, Praha 

Za pár korun /10.08.16
Zapečená cuketová nádivka s bramborem

Zapečená cuketová nádivka s bramborem

Rychlé, levné, chutné!

Martina Hejnyšová, Praha

Za pár korun /23.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu