Reklama
Kari rýže s kuřecím masem
Fotogalerie:
 

Kari rýže s kuřecím masem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 2 sáčky dlouhozrnná rýže
  • 400 g vařené kuřecí maso
  • 350 g mražená zelenina - mrkev, hrášek, kukuřice
  • 1 ks cibule
  • olej
  • 200 ml kuřecí vývar
  • sůl, pepř, kari

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme horkou vodou a uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě s kapkou oleje (cca 15-20 minut). Uvařenou rýži necháme odkapat a zatím odložíme.

  2. Mezitím ve velkém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninovou směs, sůl, špetku pepře a lžičku kari koření. Promícháme, orestujeme, podlijeme vývarem z kuřecího masa a podusíme až zelenina změkne.

  3. K zelenině přidáme na kostky nakrájené vařené kuřecí maso a vydusíme přebytečnou tekutinu.

  4. Nakonec přidáme uvařenou rýži, vše důkladně promícháme, podle potřeby případně dochutíme solí a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórková rýže

Pórková rýže

Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta ...
Za pár korun /17.03.10
Rizoto s čočkou

Rizoto s čočkou

Děti si chodí několikrát přidávat.

Marta Bácová, Brno

Za pár korun /06.03.12
Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Vynikající lehký oběd bez masa, které samozřejmě ale můžeme přidat.

Veronika ...

Za pár korun /10.08.14
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...

Za pár korun /21.02.13
Hermelín plněný zelím

Hermelín plněný zelím

Jako příloha je nejlepší čerstvá zelenina.

Markéta Dvořáková, Pavlov

Za pár korun /28.02.12
Plněný celer se žampiony

Plněný celer se žampiony

Celer málokdo z nás používá v kuchyni často. A je to škoda, tahle ...
Za pár korun /18.02.10
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama