Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 2 sáčky dlouhozrnná rýže
- 400 g vařené kuřecí maso
- 350 g mražená zelenina - mrkev, hrášek, kukuřice
- 1 ks cibule
- olej
- 200 ml kuřecí vývar
- sůl, pepř, kari
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži propláchneme horkou vodou a uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě s kapkou oleje (cca 15-20 minut). Uvařenou rýži necháme odkapat a zatím odložíme.
-
Mezitím ve velkém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninovou směs, sůl, špetku pepře a lžičku kari koření. Promícháme, orestujeme, podlijeme vývarem z kuřecího masa a podusíme až zelenina změkne.
-
K zelenině přidáme na kostky nakrájené vařené kuřecí maso a vydusíme přebytečnou tekutinu.
-
Nakonec přidáme uvařenou rýži, vše důkladně promícháme, podle potřeby případně dochutíme solí a podáváme.