Jako přílohu podávám vařené brambory.
Iveta Bílková, Kroměříž
Ingredience
- 2 lžíce máslo
- 2 lžíce polohrubá mouka
- trocha vývaru
- 2 vejce
- 600 g uzená krkovice
- 1 špenát
- trocha soli a pepře
- 5 stroužků česnek
- 1 vejce
- trocha strouhanky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem na konzistenci husté kaše. Až vychladne, přidáme dva žloutky a vmícháme pomletou krkovici.
-
Do druhého hrnce vložíme zmrazený špenát a zahříváme, až úplně povolí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a vejce. Pak poprášíme strouhankou a povaříme. Z krkovice vytvoříme placičku, navršíme špenát a přikryjeme druhou placičkou. Spojíme. Namočíme v bílcích a osmažíme.