Jednoduché a výborné karbanátky, které zvládne každý.
Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem
Ingredience
- 500 g mleté maso
- 1/2 ks cibule
- 100 g niva
- 3 stroužky česnek
- majoránka
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- brambory
- olej
- zelenina na oblohu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, česnek, petrželku a nastrouhanou necelou nivu (zbytek si necháme na posypání před koncem pečení). Necháme hodinku odležet.
-
Ze směsy masa vytvoříme malé karbanátky asi 12-14 kousků a vkládáme na plech potřený olejem. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme a přidáme ke karbanátkům. Celé ještě jednou pokapeme troškou oleje. Pečeme na 180 °C 35 minut. Během pečení karbanátky 2x otočíme a posypeme zbytek nivy.
Podáváme se zeleninou.