Reklama
Reklama
Kapustový nákyp
Fotogalerie:

Kapustový nákyp

Dominika Caisová

Zlín

Zeleninová jídla vůbec nemusí být nudná.

Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 1 hlávková kapusta
  • 150 g anglická slanina
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česnek
  • strouhanka dle potřeby
  • 100 g tvrdý sýr
  • trocha soli a pepře
  • trocha oleje na vymazání nádoby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kapustové listy rozebereme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Potom je umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme. Připravenou kapustu smícháme s nakrájenou slaninou, žloutky, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme bílky, které jsme ušlehali v tuhý sníh.

  2. krok2

    Zapékací misku vymažeme olejem a směs do ní přendáme. Posypeme ji sýrem, který jsme nastrouhali na struhadle, a vložíme do trouby vyhřáté na
    160 °C. Pečeme asi 40 minut, až bude mít nákyp pěknou narůžovělou barvu.

  3. Podáváme teplé s čerstvou zeleninou, můžeme přidat i vařené brambory.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce. Alena Sýkorová, Turnov
Za pár korun /28.07.14
Broskvový kompot

Broskvový kompot

I ve městě sklízíme zlatou úrodičku.
Vlaďka Ježková, Pardubice
Za pár korun /12.12.08
Balenky

Balenky

Vždy se po nich jen zapráší.
Zuzana Novotná, Židněves
Za pár korun /08.09.11
Jednoduchá letní nádivka

Jednoduchá letní nádivka

Jíme rádi. Vařím denně, naše dcerky, Adélka a Natálka, často pomáhají. Masová ...
Za pár korun /13.08.08
Kuřecí bramboráčky

Kuřecí bramboráčky

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /16.09.13
Polenta  s uzeninami

Polenta s uzeninami

Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je ...
Za pár korun /21.01.13
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Ovesné palačinky

Ovesné palačinky

Pro mlsné děti

Podle receptu Karolíny Urbanové z Chomutova

Zdravě a chutně /24.02.19
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Svačina, která tě osvěží

Podle receptu Petry Crhákové z Rokycan

Vaříme express /23.02.19
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí

Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka

...
Všehochuť /23.02.19
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama