Reklama
Kapustový eintopf
Fotogalerie:

Kapustový eintopf

Renata Vitoušová

Praha
Vše v jednom hrnci. Navíc zdravé a chutné.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 2 cibule velká
  • 20 ml olej na smažení
  • 200 g maso vepřové
  • kousek špek
  • 4 mrkev
  • 2 kedlubna
  • 200 g kapusta růžičková
  • 1 lžička jíška instantní
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousíčky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout.
  2. krok2 Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a necháme větší kousky, kapusty opláchneme a zbavíme první, poničené vrstvy. Vše vložíme do hrnce a zalijeme 1–2 hrnky vlažné vody.
  3. krok3 Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, poté odklopíme a ještě chvilku vaříme. Velká část vody se odpaří a do zbylého množství vmícháme jíšku, sůl, pepř a máslo. Zamícháme a necháme zhoustnout. Podáváme samotné nebo s pečivem.

    TIP: Kedlubny můžeš nahradit bramborami. Pro obměnu lze ještě přidat bobkový list a nové koření.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kernoto s hovězím

Kernoto s hovězím

Jsou to velké kroupy, nemusí se předem namáčet. Zdena Masníková, Ostrava
Za pár korun /04.05.16
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Je to oblíbené jídlo mého manžela.

Jana Šindelářová, Praha

Za pár korun /10.01.15
Podzimní čalamáda

Podzimní čalamáda

Jednoduchá a dobrá.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /30.10.15
Kapustový salát

Kapustový salát

Můžeš vmíchat jogurt nebo kysanou smetanu.   

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /27.11.13
Staročeské zapečené brambory

Staročeské zapečené brambory

Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný ...
Za pár korun /09.03.12
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Výborný je v létě k posezení s přátely a k pivečku.
Za pár korun /07.06.12
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama