Reklama
Kapustové karbanátky
Fotogalerie:

Kapustové karbanátky

Kateřina Horčicová

Praha
Karbanátky z mletého masa připravuji docela ráda a často, a tak jsem si jednou řekla, že je zkusím trochu jinak. Je to takový můj osobní kompromis mezi zeleninou a masem.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • olej na smažení
  • 3-4 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 100 g slanina anglická
  • pepř
  • sůl
  • špetka kari
  • 300 g maso mleté
  • 1 kapusta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Očištěnou kapustu dáme vařit asi na 25 minut. Vařenou necháme okapat, a když vy­chladne, vymačkáme z ní zby­lou vodu. Kapustu pak umeleme nebo velmi jemně nasekáme.
  2. krok2 K mleté kapustě přidáme mleté maso, jemně pokrájenou slaninu, 2 vejce, oso­lí­me, okořeníme, přidáme na­drobno nakrájenou cibulku a utřený česnek.
  3. krok3 Směs promícháme (nejlépe rukama) a dle potřeby za­hustíme strouhankou. Vytvoříme karbanátky, které před vlo­že­ním na rozpálený tuk ještě obalíme ve strouhance. Zvol­na smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bram­bory nebo s bramborovou kaší. Kapustové karbanátky jsou výborné i stu­­dené s čerstvým pe­čivem.

    TIP: Do směsi můžeme přimíchat místo karí koření například majoránku. Maso můžeme umlít i se starší houskou na­močenou v mléce. Česnekem nemusíme šetřit!

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové koláčky

Tvarohové koláčky

Vyber si bylinky, které máš rád. Hana Šťastná, Olomouc
Za pár korun /21.03.16
Kari se žampiony

Kari se žampiony

Těstoviny jíme často, se sýrovou karí omáčkou jsou obzvlášť chutné.
Jiřina ...
Za pár korun /09.11.08
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Na svou oblíbenou večeři nedám dopustit.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /12.02.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné ...
Za pár korun /23.09.08
Zakysané rohlíčky

Zakysané rohlíčky

Můžeš je plnit také ořechovou nádivkou. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Za pár korun /07.02.12
Křupavá kolečka

Křupavá kolečka

Suroviny se doma vždycky najdou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /29.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu