Ingredience
- olej na smažení
- 3-4 stroužek česneku
- 1 cibule
- strouhanka
- 2 vejce
- 100 g slanina anglická
- pepř
- sůl
- špetka kari
- 300 g maso mleté
- 1 kapusta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěnou kapustu dáme vařit asi na 25 minut. Vařenou necháme okapat, a když vychladne, vymačkáme z ní zbylou vodu. Kapustu pak umeleme nebo velmi jemně nasekáme.
-
K mleté kapustě přidáme mleté maso, jemně pokrájenou slaninu, 2 vejce, osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a utřený česnek.
-
Směs promícháme (nejlépe rukama) a dle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvoříme karbanátky, které před vložením na rozpálený tuk ještě obalíme ve strouhance. Zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší. Kapustové karbanátky jsou výborné i studené s čerstvým pečivem.
TIP: Do směsi můžeme přimíchat místo karí koření například majoránku. Maso můžeme umlít i se starší houskou namočenou v mléce. Česnekem nemusíme šetřit!