Reklama
Kapustové karbanátky
Fotogalerie:

Kapustové karbanátky

Kateřina Horčicová

Praha
Karbanátky z mletého masa připravuji docela ráda a často, a tak jsem si jednou řekla, že je zkusím trochu jinak. Je to takový můj osobní kompromis mezi zeleninou a masem.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • olej na smažení
  • 3-4 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 100 g slanina anglická
  • pepř
  • sůl
  • špetka kari
  • 300 g maso mleté
  • 1 kapusta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Očištěnou kapustu dáme vařit asi na 25 minut. Vařenou necháme okapat, a když vy­chladne, vymačkáme z ní zby­lou vodu. Kapustu pak umeleme nebo velmi jemně nasekáme.
  2. krok2 K mleté kapustě přidáme mleté maso, jemně pokrájenou slaninu, 2 vejce, oso­lí­me, okořeníme, přidáme na­drobno nakrájenou cibulku a utřený česnek.
  3. krok3 Směs promícháme (nejlépe rukama) a dle potřeby za­hustíme strouhankou. Vytvoříme karbanátky, které před vlo­že­ním na rozpálený tuk ještě obalíme ve strouhance. Zvol­na smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bram­bory nebo s bramborovou kaší. Kapustové karbanátky jsou výborné i stu­­dené s čerstvým pe­čivem.

    TIP: Do směsi můžeme přimíchat místo karí koření například majoránku. Maso můžeme umlít i se starší houskou na­močenou v mléce. Česnekem nemusíme šetřit!

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnné halušky

Celozrnné halušky

Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu. Katka Miláčková, Praha...
Za pár korun /14.11.11
Fazolačka se zelím

Fazolačka se zelím

Podáváme s čerstvým chlebem.

Tatiana Poloncová, Tišnov

Za pár korun /13.01.15
Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
...
Za pár korun /29.03.10
Drůbeží knedlíčky

Drůbeží knedlíčky

Jsou dobré s omáčkou.

Lucie Rachtová, Praha 

Za pár korun /10.08.16
Květák s anglickou slaninou

Květák s anglickou slaninou

Chutná i studený.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /27.08.13
Noky s hříbkovou omáčkou

Noky s hříbkovou omáčkou

V sezoně hub se těším na tuhle dobrotu.

Denisa Lacinová, Znojmo

Za pár korun /18.05.15
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama