Reklama
Kapustové čevapčiči
Fotogalerie:
 

Kapustové čevapčiči

Hana Fialková

Hodonín

Jakmile se v obchodech objeví čerstvá kapusta, vymýšlím, jak ji uvařit.

Hana Fialková, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 malá kapusta (asi 500 g)
  • 150 g mleté kuřecí maso
  • 1 vejce
  • 150 g strouhanka
  • trocha mletý bílý pepř
  • špetka sůl
  • podle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Očištěnou kapustu nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Vložíme ji do vroucí osolené vody a asi 5–7 minut vaříme do poloměkka.

  2. krok2

    Potom slijeme do cedníku a necháme okapat. Mírně zchladlou kapustu najemno nasekáme nebo ji umeleme v mlýnku na maso.

  3. krok3

    Takto připravenou kapustu vložíme do větší mísy. Přidáme celé vejce, mleté kuřecí maso, osolíme, opepříme a rukou důkladně prohněteme. Směs zahustíme strouhankou a znovu prohněteme.

  4. krok4

    Z kapustové hmoty tvoříme rukama namočenýma ve vodě malé šištičky. Na pánvi rozehřejeme olej a čevapčiči na něm ze všech stran osmažíme. Hotové válečky rozložíme na papírové ubrousky, do nichž se vsákne přebytečný tuk. Podávat je můžeme teplé nebo studené. Hodí se jako hlavní chod i jako předkrm s čerstvou zeleninou. Já je mám nejraději teplé s čerstvou mrkví nakrájenou na tenké lupínky a s chlebem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín plněný zelím

Hermelín plněný zelím

Jako příloha je nejlepší čerstvá zelenina. Markéta Dvořáková, Pavlov
Za pár korun /28.02.12
Francouzská hrachovka s uzeným

Francouzská hrachovka s uzeným

Dá se udělat jak ze sušeného, tak z mraženého hrachu.

Václava Šimková, Praha

Za pár korun /22.04.16
Ryba v citronové strouhance

Ryba v citronové strouhance

Citron ve strouhance je výtečný!

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /08.02.12
Kuřecí bramboráčky

Kuřecí bramboráčky

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /16.09.13
Trampské cigáro v kabátku

Trampské cigáro v kabátku

Trampské cigáro pečené v listovém těstě s nivou tě nadchne.
Za pár korun /01.05.17
Domácí sekaná

Domácí sekaná

Chutná klasika.
Eva Výtisková, Turnov
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama