Reklama
Kapustové čevapčiči
Fotogalerie:
 

Kapustové čevapčiči

Hana Fialková

Hodonín

Jakmile se v obchodech objeví čerstvá kapusta, vymýšlím, jak ji uvařit.

Hana Fialková, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 malá kapusta (asi 500 g)
  • 150 g mleté kuřecí maso
  • 1 vejce
  • 150 g strouhanka
  • trocha mletý bílý pepř
  • špetka sůl
  • podle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Očištěnou kapustu nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Vložíme ji do vroucí osolené vody a asi 5–7 minut vaříme do poloměkka.

  2. krok2

    Potom slijeme do cedníku a necháme okapat. Mírně zchladlou kapustu najemno nasekáme nebo ji umeleme v mlýnku na maso.

  3. krok3

    Takto připravenou kapustu vložíme do větší mísy. Přidáme celé vejce, mleté kuřecí maso, osolíme, opepříme a rukou důkladně prohněteme. Směs zahustíme strouhankou a znovu prohněteme.

  4. krok4

    Z kapustové hmoty tvoříme rukama namočenýma ve vodě malé šištičky. Na pánvi rozehřejeme olej a čevapčiči na něm ze všech stran osmažíme. Hotové válečky rozložíme na papírové ubrousky, do nichž se vsákne přebytečný tuk. Podávat je můžeme teplé nebo studené. Hodí se jako hlavní chod i jako předkrm s čerstvou zeleninou. Já je mám nejraději teplé s čerstvou mrkví nakrájenou na tenké lupínky a s chlebem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý ...
Za pár korun /27.05.14
Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Bramborový salát  s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

V této úpravě jej máme nejraději.

Blanka Bártová, Litoměřice

Za pár korun /28.11.15
Moravská kapusta

Moravská kapusta

Tak tahle děláme kapustu u nás. 

Dana Černá, Čachovice

Za pár korun /28.02.12
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Můžeme podávat s opečenými krutony.

Tereza Grundová, Brno 

Za pár korun /06.03.16
Mřížkový koláč se žampiony

Mřížkový koláč se žampiony

Vypadá moc pěkně a zvládne jej každý.

Miroslav Polanský, Pacov

Za pár korun /01.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu