Reklama
Kapustové a zelné závitky
Fotogalerie:

Kapustové a zelné závitky

Tereza Šrámková

Brno

Je to poměrně vydatné jídlo.

Tereza Šrámková, Brno

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 1 vejce
  • hrst strouhanky
  • 2 stroužky česnek
  • sůl podle chuti
  • pepř podle potřeby
  • trocha kořenicí směsi Adžika nebo Čubrica
  • celkem 10 ks zelné a kapustové listy

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s vejcem, strouhankou, prolisovaným česnekem a důkladně promícháme. Ochutíme solí, pepřem a kořením dle chuti. Znovu důkladně promícháme. Necháme chvilku odpočinout.

  2. Mezitím si spaříme zelné a kapustové listy v osolené vodě. Listy vkládáme jednotlivě do vroucí vody cca na minutu, poté ihned zchladíme v ledové vodě. Vyndáme a necháme dobře okapat.

  3. Vezmeme část masové směsi, položíme na list a ten dobře smotáme. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme ingredience. Balíčky skládáme vedle sebe do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě cca 50 minut.

  4. Podáváme s různě upravenými bramborami. Dobrou přílohou je bramborová kaše vylepšená kostičkami kořenové zeleniny, které jsme osmahli na másle.

Tip redakce

Vybírej velké a nepoškozené listy, aby bylo možné udělat kompaktní balíčky. Spaření listů je nutné, jinak by se lámaly a nešly by zabalit.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Horácká zelňačka

Horácká zelňačka

Chutné jídlo nemusí být vždycky z masa. Jana Kučerová, Praha
Za pár korun /03.02.11
Sekaná se sýrem

Sekaná se sýrem

Domácí sekaná, která chutná každému.

Kristýna Kolínská, Chlumec u Ústí nad Labem

Za pár korun /29.05.13
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Zvládne je každý...
Pavla Cseyteyová, Netolice
Za pár korun /08.12.08
Slaný koláč s brokolicí

Slaný koláč s brokolicí

Koláče nemusejí být jen sladké...

Lenka Kerlínová, Darkovice

Za pár korun /08.08.15
Krkovička zapečená s brambory

Krkovička zapečená s brambory

Výborná rychlovka, která nedá moc práce.

Tereza Hájková, Ostrava

Za pár korun /15.02.13
Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami

Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /04.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu