Reklama
Kapustičky v bešamelu
Fotogalerie:

Kapustičky v bešamelu

Jana Rybaříková

Ostrava
Nejsem vegetariánka, ale miluji zeleninová jídla, kterých si teď v létě můžu dopřát podle chuti. Ráda si je vylepším trochou uzeniny a sýrem. V kombinaci s kapustičkami a bešamelem ze světlé jíšky jde o velkou dobrotu!
Jana Rybaříková, Ostrava

Ingredience

  • 50 g sýr
  • cukr krupice
  • 1 vejce
  • 3 lžíce máslo
  • 1/8 l mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • muškátový oříšek
  • 300 g uzené klobásy
  • 800 g kapustičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kapustičky rozkrojíme do kříže a povaříme v osolené vodě. Kapustu slijeme a část ponecháme stranou. Z másla a mouky uděláme jíšku, do které přiléváme mléko.
  2. Podle potřeby rozředíme odlitou vodou. Přimícháme cukr, koření, sůl a vejce. Do zapékací mísy klademe střídavě kapustičky a kolečka klobásy. Zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem se zbytkem másla.Zapékáme asi 15 min.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Řízek v hráškovém těstíčku

Řízek v hráškovém těstíčku

Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem. Pavel Štrougal, Krásné ...
Za pár korun /29.02.12
Pekařské knedlíčky

Pekařské knedlíčky

Hodí se do všech bujonů a zeleninových vývarů.

Marie Švecová, Damníkov

Za pár korun /23.04.15
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i ...

Za pár korun /18.03.12
Kapusťáky

Kapusťáky

Do uvařených brambor můžeš vmíchat nasekané olivy.

Veronika a Martin ...

Za pár korun /07.02.14
Plněný dušený celer

Plněný dušený celer

Celer je opomíjený, přitom je moc dobrý.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /10.08.15
Jitčina červená řepa

Jitčina červená řepa

Recept mám od kolegyně z práce.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /11.04.16
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama