Reklama
Kapustičky v bešamelu
Fotogalerie:

Kapustičky v bešamelu

Jana Rybaříková

Ostrava
Nejsem vegetariánka, ale miluji zeleninová jídla, kterých si teď v létě můžu dopřát podle chuti. Ráda si je vylepším trochou uzeniny a sýrem. V kombinaci s kapustičkami a bešamelem ze světlé jíšky jde o velkou dobrotu!
Jana Rybaříková, Ostrava

Ingredience

  • 50 g sýr
  • cukr krupice
  • 1 vejce
  • 3 lžíce máslo
  • 1/8 l mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • muškátový oříšek
  • 300 g uzené klobásy
  • 800 g kapustičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kapustičky rozkrojíme do kříže a povaříme v osolené vodě. Kapustu slijeme a část ponecháme stranou. Z másla a mouky uděláme jíšku, do které přiléváme mléko.
  2. Podle potřeby rozředíme odlitou vodou. Přimícháme cukr, koření, sůl a vejce. Do zapékací mísy klademe střídavě kapustičky a kolečka klobásy. Zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem se zbytkem másla.Zapékáme asi 15 min.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Maso je s touto omáčkou šťavnaté. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Za pár korun /10.11.13
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Česneku není nikdy dost

Podle receptu Daniely Skálové z Říčan


Za pár korun /11.08.18
Pekáče

Pekáče

Jsou výborné. Dělám je docela často.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Za pár korun /23.05.11
Výborný letní drink

Výborný letní drink

Osvěžující alkoholický nápoj připrav pro horké letní dny.
Alena Křenková, Most
...
Za pár korun /06.12.10
Brambory s tvarůžky

Brambory s tvarůžky

Pikantní pochoutka tě jistě zaujme.

František Kytlica, Hulín

Za pár korun /12.09.12
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Skvělá se šťouchanými bramborami.
Ivana Černá, Praha
Za pár korun /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu