Reklama
Kapusta s uzeným
Fotogalerie:

Kapusta s uzeným

Václav Vomáčka

Městec Králové

Nejlépe chutná s vařenými brambory.

Václav Vomáčka, Městec Králové

Ingredience

  • 1 menší kapusta
  • sůl podle chuti
  • 500 g uzené vepřové maso
  • 100 g máslo
  • 3 hrsti strouhanka
  • pepř podle chuti
  • mléko podle potřeby
  • 1-2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustu lehce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vařené uzené maso nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Na másle osmažíme strouhanku. Pekáč vymažeme máslem a kapustu rozdělíme na listy. Do pekáčku klademe listy kapusty, které opepříme posypeme strouhankou, a přidáme uzené.

  2. Vrstvy střídáme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvou musí být kapusta, na kterou položíme kousky másla. Polijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme zapéct.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Skvěle se hodí třeba ke grilovanému masu.

Jana Krutilová, Olešnice

Za pár korun /15.08.15
Smažená cuketa v bramboráku

Smažená cuketa v bramboráku

Kolečka polož na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Tedy pokud je nesníš ...

Za pár korun /10.09.16
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Při nedělním obědě by neměla dobrá polévka nikdy chybět.

Ivan Novotný, Ostrava

Za pár korun /20.04.15
Dvoubarevný tvarohový dort

Dvoubarevný tvarohový dort

Na stole vypadá velice luxusně.
Radana Zelenková, Praha
Za pár korun /28.08.13
Salám s malými rajčátky

Salám s malými rajčátky

Servíruji jej přímo v zavařovací sklenici, mám na tento salát jednu ozdobnou.

Larisa ...

Za pár korun /25.01.13
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama