Nejlépe chutná s vařenými brambory.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Ingredience
- 1 menší kapusta
- sůl podle chuti
- 500 g uzené vepřové maso
- 100 g máslo
- 3 hrsti strouhanka
- pepř podle chuti
- mléko podle potřeby
- 1-2 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapustu lehce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vařené uzené maso nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Na másle osmažíme strouhanku. Pekáč vymažeme máslem a kapustu rozdělíme na listy. Do pekáčku klademe listy kapusty, které opepříme posypeme strouhankou, a přidáme uzené.
-
Vrstvy střídáme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvou musí být kapusta, na kterou položíme kousky másla. Polijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme zapéct.