Reklama
Kapusta pod peřinkou
Fotogalerie:

Kapusta pod peřinkou

Markéta Rambousková

Hostivice
Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 5 brambory vařené
  • 1 cibule velká
  • 200 g slanina anglická
  • 3 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • špetka majoránka
  • 1 lžíce sádlo
  • 3/4 hrnku mléko
  • 150 g sýr mozzarella
  • špetka muškátový oříšek
  • 3 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku os­mahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky‚ smícháme s pokrájenou kapustou‚ osmahnutou slaninou a  cibulkou, vejcem a kořením.
  2. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. Mléko osolíme‚ vmícháme obě vejce‚ muškátový oříšek‚ hladkou mouku a nahrubo nastrouhaný sýr. Vzniklým těstíčkem zalijeme kapustovou směs a zapečeme v troubě při 200 °C 45 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Křupavá rybička

Křupavá rybička

Díky kukuřičným lupínkům křupe. Světlana Kravchenko, Ostrava
Za pár korun /25.07.12
Kapustičky v bešamelu

Kapustičky v bešamelu

Nejsem vegetariánka, ale miluji zeleninová jídla, kterých si teď v létě můžu ...
Za pár korun /05.12.08
Těstovinový krabí salát

Těstovinový krabí salát

Za pár korun se dají lehce připravit i docela zdravé pochoutky. Já jsem si hodně ...
Za pár korun /08.12.08
Brambory s tvarůžky

Brambory s tvarůžky

Pikantní pochoutka tě jistě zaujme.

František Kytlica, Hulín

Za pár korun /12.09.12
Ředkvičková dobrůtka

Ředkvičková dobrůtka

Nejvíc nám chutná s celozrnným pečivem.

Jarmila Výskalová, Poruba

Za pár korun /24.03.15
Cuketové karbanátky

Cuketové karbanátky

Recept jsem vymyslela, abych zpracovala úrodu.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /22.08.15
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama