Reklama
Kapusta pod peřinkou
Fotogalerie:

Kapusta pod peřinkou

Markéta Rambousková

Hostivice
Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 5 brambory vařené
  • 1 cibule velká
  • 200 g slanina anglická
  • 3 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • špetka majoránka
  • 1 lžíce sádlo
  • 3/4 hrnku mléko
  • 150 g sýr mozzarella
  • špetka muškátový oříšek
  • 3 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku os­mahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky‚ smícháme s pokrájenou kapustou‚ osmahnutou slaninou a  cibulkou, vejcem a kořením.
  2. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. Mléko osolíme‚ vmícháme obě vejce‚ muškátový oříšek‚ hladkou mouku a nahrubo nastrouhaný sýr. Vzniklým těstíčkem zalijeme kapustovou směs a zapečeme v troubě při 200 °C 45 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Placičkové jednohubky

Placičkové jednohubky

Chutnají teplé i studené. Je to takové milé a netradiční pohoštění pro ...
Za pár korun /03.02.11
Zákusek z polenty

Zákusek z polenty

Příprava polenty je velice jednoduchá.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /11.06.15
Brambory s nočky po staročesku

Brambory s nočky po staročesku

Recept jsem objevila v jedné staré kuchařce. Je to fakt pochoutka!
Vlasta Malá, ...
Za pár korun /23.07.10
Bramborové pusinky

Bramborové pusinky

Mám mlsnou rodinu a nezbývá mi než vymýšlet různé finty, aby si na něčem pochutnala. ...
Za pár korun /01.09.08
Houbová polenta

Houbová polenta

Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v...
Za pár korun /17.03.12
Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Dýně maso příjemně odlehčí.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /04.11.15
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama