Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 4 velké kapie
- 250 g hovězí plece
- 250 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 100 g eidamu
- trocha soli a pepře
- 1 lžička sladké papriky
- špetka majoránky
- podle potřeby strouhanka
- petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapie podélně rozpůlíme a po odstranění semen je omyjeme. Maso opláchneme, nakrájíme na kostky a umeleme.
-
V míse je promícháme s najemno nasekanou cibulí, česnekem, vejcem a polovinou najemno nastrouhaného eidamu.
-
Směs osolíme, opepříme, přidáme lžičku sladké papriky a trochu majoránky. Směs zahustíme strouhankou a rozdělíme do připravených paprik.
-
Ty potom přendáme do zapékací mísy, posypeme zbylým nahrubo nastrouhaným sýrem a mírně podlijeme vodou.
-
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut, až jsou papriky měkké a sýr má zlatohnědou barvu. Při podávání papriky pokapeme výpekem a ozdobíme petrželkou.