Reklama
Jelítkový prejt
Fotogalerie:

Jelítkový prejt

Jana Šindelářová

Praha

Je to oblíbené jídlo mého manžela.

Jana Šindelářová, Praha

Ingredience

  • 100 g kroupy
  • 4 jelítka
  • 3 plátky veka
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sádlo + na vymazání pekáče
  • trocha pepře a soli
  • 3 stroužky česnek
  • trocha mletého kmínu
  • majoránka dle chuti
  • 1 sáček kysané zelí
  • 1 lžička cukr
  • 400 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem namočené kroupy uvaříme doměkka. Veku navlhčíme. Cibuli osmah-
    neme na lžíci sádla.

  2. Náplň z jelítek dáme do mísy a smícháme s cibulkou, kroupami, žemlí, ochutíme pepřem, česnekem, mletým kmínem a majoránkou, osolíme a promícháme.

  3. Dáme do sádlem vymaštěného pekáče a pečeme při 180 °C 30–35 minut.

  4. Zelí podusíme na cibulce. Dochutíme cukrem. Brambory uvaříme.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová pizza

Cuketová pizza

Z listového těsta připravíš křupavou mňamku. Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /19.11.10
Krůtí katův šleh

Krůtí katův šleh

Směs je příjemně pikantní. 

Hana Jankovská, Neveklov 

Za pár korun /24.02.12
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Jsou snadné, upeče je opravdu každý začátečník.
Petra Javorská,
České ...
Za pár korun /28.02.10
Sýrové bábovičky

Sýrové bábovičky

Podávej je se zeleninovým salátem.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Za pár korun /12.01.12
Kuře s nivou a hermelínem

Kuře s nivou a hermelínem

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu.

Kateřina Macháčková, Staré Křečany

Za pár korun /01.10.13
Kuřecí překvapení

Kuřecí překvapení

Jsou moc dobrá třeba s grilovanou zeleninou.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /23.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu