Reklama
Jelítkové a jitrnicové miniřízečky
Fotogalerie:

Jelítkové a jitrnicové miniřízečky

Václav Králík

Pardubice

Jsou ideální pro přípravu ve fritovacím hrnci.

Václav Králík, Pardubice

Ingredience

  • Ingredience
  • 600 g brambory
  • trocha sůl
  • trocha kmín
  • 2 jitrnice
  • 2 jelítko
  • 50 g anglická slanina
  • 250 g kysané zelí
  • Na obalení
  • trocha hladká mouka
  • trocha vejce
  • trocha strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem doměkka.

  2. krok2

    Z jitrnic a jelítek odstraníme špejle a nakrájíme je na silnější kolečka. Každé kolečko podélně nakrojíme a vložíme kousek aglické slaniny. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Miniřízečky smažíme při střední teplotě 2–3 minuty.

  3. krok3

    Brambory rozšťoucháme a smícháme se zelím. Hotové jídlo můžeme dochutit natí jarní cibulky nebo čerstvou zelenou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Fazolový hrnec

Fazolový hrnec

Luštěniny by se měly jíst alespoň jednou týdně. Vyzkoušej tento recept. Iva ...
Za pár korun /06.05.11
Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Jedná se o recept od mojí babičky ze Slovenska a naše rodina si ho oblíbila.

Lucie ...

Za pár korun /23.08.13
Bochánky s kukuřicí

Bochánky s kukuřicí

Měly by být opečené dokřupava.

Klára Šimečková, Jablonec

Za pár korun /18.11.13
Zapečené brambory s pórkem

Zapečené brambory s pórkem

Dělám je, když není čas na velké vaření.
Ivana Bartušková,
Luka nad Jihlavou...
Za pár korun /23.07.10
Dýňová polévka

Dýňová polévka

V Albertu prodávají dýně hokaido celý rok.
Jaroslava Hrubá, Lovosice
Za pár korun /22.12.11
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Peču je vždycky na Zelený čtvrtek.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /01.08.11
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama