Bez pekárny bych se dnes už neobešla.
Iveta Šedivá, České Budějovice
Ingredience
- Hlavní suroviny
- olej voda 250l
- sůl 5 lžic
- hladká mouka 2 lžičky
- sušené droždí 500g
- 1 lžička
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny (nejprve tekuté‚ potom sypké‚ nakonec droždí).
-
Vybereme si program na zpracování těsta. Hotové těsto vyndáme na pomoučený vál‚ rozválíme je válečkem a přendáme na plech‚ který jsme předem vyložili pečicím papírem.
-
Potom je jen na nás, čím pizzu nazdobíme. Hodí se salám, šunka, olivy, rajčata, vejce, cibule... Pizzu pečeme asi 10 minut při 200 °C. Toto těsto se mi velmi osvědčilo, je vynikající.