Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

4.2/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3049 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 262 g
Tuky 68 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře napřed celé opečte a pak pomalu poduste. Výsledkem je křupavá kůrčička a šťavnaté maso.

Suroviny

jarní cibulka 250 g
drobné kusy
mrkev 8 ks
malé kusy
celer 2 ks
řapíky
pórek 2 ks
olivový olej 2 PL
kuře 1 kg
vývar kuřecí 430 ml
suché
petrželka 2 snítky
čerstvá
sůl
pepř

Postup

1

Elektrickou troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pórek, mrkev a celer omyjte, očistěte a pokrájejte asi na pěticentimetrové kousky. Cibulky nechte oloupané v celku nebo je překrojte napůl.

2

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm osmahněte cibulky – jen tak, aby chytily barvu. Přidejte ostatní zeleninu a opečte ji dozlatova; mělo by stačit asi pět minut. Pak pomocí děrované naběračky vyjměte všechny kousky a dejte je stranou.

3

Do pánve přilijte zbylý olej a ze všech stran na něm opečte kuře dozlatova. Přitlačujte ho k pánvi pomocí špachtle nebo ploché servírovací lžíce, aby se kůže dostala co nejvíc do kontaktu s rozehřátým tukem. Opečené kuře přeneste do nádoby k dušení. Pokud je třeba, odlijte z pánve přebytečný tuk a přidejte do ní vývar a víno. Odvařte všechny přípečky.

4

Ke kuřeti přidejte osmahnutou zeleninu a přelijte ho připravenou omáčkou z vývaru a vína. Rozložte kolem něj tymián i bobkový list, osolte a opepřete. Na střední drážce v troubě duste kuře pod poklicí asi hodinu a deset minut.

5

Potom vyzkoušejte, zda je upečené (když píchnete kovovou jehlicí do nejsilnější části stehýnka, nevytéká růžová šťáva). Na poslední čtvrthodinu sejměte pokličku, aby se kůrčička mohla vypéct krásně dokřupava.

6

Kuře nechte chvíli stát v kastrolu a pak ho pomocí ostrého nože nebo nůžek naporcujte. O­zdobte petrželovými lístky a podávejte s vařenými bramborami, přelité šťávou a se zeleninou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

04.09.2007 16:58
Recept se nachází v č.2/06, str.23

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč