Reklama
Jatýrka v jarní zelenině
Fotogalerie:

Jatýrka v jarní zelenině

Michal Koutecký

Mohelnice
Příprava je rychlá a snadná, svěží barvy na talíři jsou ideální pro jarní jídelníček.
Michal Koutecký, Mohelnice

Ingredience

  • 400 g játra kuřecí
  • 1 cibule
  • 1 sáček zelenina mražená
  • 1 lžička koření grilovací
  • 150 ml voda
  • 1 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby olej
  • špetka sůl
  • nať cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném oleji.
  2. Přidáme játra, krátce os­­mahneme, vložíme mraženou jarní zeleninu a ochutíme grilovacím kořením. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  3. Hotová játra dle chuti osolíme a podáváme s kopečkem dlouhozrnné rýže ozdobené natí z mladé cibulky.
     
    TIP: Podobně připravujeme také krůtí játra. Nesmažíme je příliš dlouho, aby nebyla vysušená.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Je možné přidat i jiné druhy srdíček. Karel Kroupa, Praha
Za pár korun /06.01.17
Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Jednoduchý, levný, rychlý a výborný pokrm z rýže, hrášku a pikantní klobásy.

Pavel ...

Za pár korun /25.04.13
Masové taštičky

Masové taštičky

Kdo má rád, může přidat česnek.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.03.15
Zapékané nudle

Zapékané nudle

Jednoduché jídlo, zvládne ho každý.

Andrea Magdemová, Plzeň

Za pár korun /12.12.12
Hovězí na kořenové zelenině

Hovězí na kořenové zelenině

Naše oblíbená úprava hovězího.

Barbora Gavláková, Havířov

Za pár korun /06.06.12
Sýrové bábovičky s okurkovým salátem

Sýrové bábovičky s okurkovým salátem

Jsou roztomilé, vypadají velmi hezky a chutnají báječně. Skvělá delikatesa pro milou ...
Za pár korun /19.11.10
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama