Reklama
Játrová paštika s brusinkami
Fotogalerie:

Játrová paštika s brusinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo jednou ochutná domácí paštiku, nebude už nikdy chtít kupovanou.

Judita Novotná, Prostějov


Ingredience

  • 400 g kuřecí játra
  • 1 cibule
  • 200 g máslo
  • 2 lžičky provensálské koření
  • 4 lžíce smetana ke šlehání
  • špetka soli a čerstvě mletého pepře
  • 100 g brusinky

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Játra důkladně očistíme, odstraníme všechny blanky a žilky. Pokud je potřeba, překrájíme je na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi zahřejeme lžíci másla a zpěníme na něm cibuli. Vsypeme provensálské koření a necháme ho asi minutu provonět. Potom přidáme játra a opečeme je dohněda. Směs přesuneme do kuchyňského robotu, přidáme čerstvě mletý pepř a sůl. 

  2. krok2

    Z másla odebereme 50 g, zbytek nakrájíme a přidáme k játrům do mixéru. Vše řádně promixujeme na hladkou pastu, podle chuti a konzistence ještě přidáme smetanu. Směs ochutnáme, a je-li třeba, dochutíme pepřem a solí. Paštika by měla být lehce přesolená, po vychladnutí se sůl vstřebá. Ještě jednou promixujeme. 

  3. krok3

     Nakonec do směsi přidáme brusinky, ty už jen lehce vmícháme. Pár brusinek si necháme stranou na ozdobu. Paštiku rozdělíme do čtyř až šesti mističek či skleniček. Máslo, které jsme si nechali stranou, rozpustíme a zalijeme jím jednotlivé porce paštiky. Na úplný závěr posypeme pár brusinkami. Paštiky necháme v chladu ztuhnout, zavíčkujeme nebo zakryjeme potravinovou fólií. V chladničce je takto můžeme uchovat až 5 dní.

Pošli recept! 12/2014 (21.10.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná sekaná

Plněná sekaná

Špenát můžeš nahradit třeba petrželkou. Lenka Kudlová, Kuřim
Za pár korun /11.07.12
Plněné brambory

Plněné brambory

Dají se připravit i jako pohoštění pro návštěvu. Na talíři vypadají moc hezky, a ...

Za pár korun /22.01.13
Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice
Za pár korun /02.02.10
Crescioni s uzeným kuřetem

Crescioni s uzeným kuřetem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /26.05.19
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Můžeme ji podávat jako sytý hlavní chod.
Martina Slámová, Karviná
Za pár korun /23.09.09
Aspikový dort

Aspikový dort

Narozeninový dort nemusí být výhradně nasladko. Tenhle veselý kousek dobře vypadá i ...
Za pár korun /29.09.08
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama