Reklama
Játra z divočáka s cuketou
Fotogalerie:

Játra z divočáka s cuketou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdeněk Ondruch, Kroměříž

Ingredience

  • 750 g kančích jater
  • trocha mleté papriky, chilli, pepře a koření na divočinu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 4–5 lžic kečupu
  • 2 menší cukety
  • 2 papriky
  • 200 ml piva
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Játra odblaníme, nakrájíme na kousky, posypeme sladkou paprikou, chilli, pepřem, kořením na divočinu a prolisovaným česnekem. Vše promícháme a necháme hodinu odležet v chladu.

  2. Mezitím na pánvi na sádle orestujeme cibuli, přidáme kečup, chvíli jej prohřejeme a na pánev dáme játra, opečeme je po všech stranách, aby se zatáhla. V čase, kdy restujeme cibuli, souběžně na vedlejší plotýnce vydusíme na kostky nakrájenou cuketu a zbavíme ji přebytečné vody.

  3. K játrům dáme vydušenou cuketu a papriku nakrájenou na kolečka, podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

  4. Poté sundáme pokličku, aby se odpařila přebytečná voda. Osolíme, důkladně promícháme a necháme ještě asi 5 minut vařit na mírném ohni. Podáváme se zeleninovou oblohou a opékanými bramborami.

  5. Tohle výborné jídlo není náročné na přípravu, navíc  díky zelenině jsou játra snadněji  stravitelná. Pokud zrovna nemáme játra z divočáka, můžeme jídlo klidně připravit z obyčejných vepřových jater.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky v zelenině

Kuřecí kousky v zelenině

Podáváme s rýží promíchanou s rozinkami. Karel Kroupa, Praha
Za pár korun /12.08.17
Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou.

Kristýna Ambrožová, Třinec

Za pár korun /16.07.16
Nudle se špenátem

Nudle se špenátem

Jako většina žen musím denně vařit, děti mají hlad, sotva za nimi zaklapnou dveře ...
Za pár korun /23.09.08
Vepřové maso v rajčatové omáčce

Vepřové maso v rajčatové omáčce

Skvělý oběd v letních dnech.
Za pár korun /15.08.14
Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Tato zdravá a levná pochoutka se dá jíst buď jako samostatné jídlo, nebo jako ...
Za pár korun /17.03.10
Rizoto se salámem

Rizoto se salámem

Rýže je hotová, když vsákne všechnu vodu.
Martina Mikulová, Třebonín
Za pár korun /06.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu